Říjnové číslo je speciální, a to hned z několika důvodů. Tím prvním je, že vychází o kousek dřív, než je obvyklé. A to proto, že jsme chtěli vydat číslo v rámci veletrhu For Arch. V časopisu totiž rozebíráme novinky, které právě na tomto veletrhu uvidíte, probíráme to, kam se stavební trh ubírá a kde se zanedlouho objeví. Probíráme novinky, ale zároveň nezapomínáme ani na tu klasiku. Prostě děláme to, abyste se orientovali nejen na veletrhu, ale i po něm.

Samozřejmě, že tu máme i hromadu nádherných návštěv. Jsou různorodé – od domu moderního ve dřevě, přes klasickou bílou krabici, až po dům, který měl respektovat pravidla feng šuej. A ta zahradní návštěva! To je opravdu nádhera.

Když už jsme u těch zahrad, musíme vás upozornit na článek, který určitě zaujme. Probíráme totiž trvalky – konkrétně sedm nejzajímavějších trvalek do vašich zahrad. Trvalky, které vydrží, které nepotřebují moc práce. A také trvalky v podobě dřevin, které můžete dát do svých živých plotů – od těch tradičních až po ty zajímavé, barevné a originální.

A když máme to babí léto, tak se mu budeme věnovat i v interiéru. To krásné počasí se může promítnout i do nábytku, doplňků… Nebo nemáte chuť na přemýšlení o dečkách a polštářcích, vázičkách a obrázcích, protože nevíte, kde vám hlava stojí, a spíš přemýšlíte, co uděláte k večeři? Tak to jste ideální čtenář dalšího článku o robotech. Tedy o těch strojích, které vám v domácnosti usnadní práci. Jde nejen o roboty kuchyňské, ale i ty, které za vás třeba vysají nebo umyjí okna.

Poslední informace pak patří už výše zmíněné redakci. Tohle číslo bylo poslední pro Ondřeje Krejčího, dosavadního šéfredaktora. Ten se rozhodl přijmout novou pracovní výzvu, takže se na stránce editorialu s vámi loučí.

Jemu děkujeme za dlouhé výborné vedení časopisu a vám za přízeň. Pěkné čtení