Stavba není jednoduchá věc. Postavit dům dá spoustu práce, utopíte v tom většinu svých peněz a pravděpodobně se i pořádně zadlužíte. Jenže všechny nevýhody jsou vyváženy tím, že máte vlastní dům. Svůj prostor i se zahradou, kde můžete relaxovat, vychovávat děti, pracovat i odpočívat.

Tak jestli přemýšlíte, že byste do stavby domu šli, vezměte si nejdřív do ruky náš speciál. Zde si přečtete všechno o základních stavebních materiálech a typech domů. Co s čím souvisí, kde co používat, a co se naopak k jakému domu nehodí. Prostě takový ten základ, který pomůže v orientaci a rozhodování. Podle něj tak budete vědět, jestli zrovna pro vás je ta pravá zděná stavba, nebo raději dřevostavba. A jestli si dům postavíte na základových pasech, nebo na železobetonové desce. Budete se orientovat v tom, jestli na váš vysněný dům se hodí ta která krytina, izolace, okna…

I když je č. 12 speciálem, samozřejmě nechybí další pravidelné rubriky. Takže se nebojte, že byste třeba přišli o návštěvy. Naopak. Máme jich opět několik a jedna z nich je opravdu zajímavá. Jde o již trochu starší dům, který si postavil v satelitní zástavbě sám sobě architekt. Je moderní, žádná roubenka. Jak ale obstál moderní dům u propasti času? Nepropadl se? Zůstal stále použitelný, funkční, efektivní? Co by architekt dnes změnil?

Ale ani další návštěvy nejsou k zahození. Třeba jsme navštívili opravdu netradiční dům, který byl navržen pro manželský pár jachtařů. Ti chtěli přenést svůj koníček i do domu. Posuďte sami, jak se to povedlo.

V oblasti interiérů se ponoříme do koupelny a budeme relaxovat. Budeme zde odpočívat a přemýšlet nad tím, jak udělat koupelnu takovou, aby na nás působila co nejklidněji. Jaké si dát dlaždičky, barvy, vybavení? Chce se soustředit jen na funkčnost, nebo třeba i na unikátní design? A tady jsme se krásným oslím můstkem dostali k dalšímu velkému tématu – k českému designu. Ačkoli jsme malá země, přesto v tomhle oboru jsme velikáni. Jen se podívejte na náš článek.

Tak snad vás něco zaujalo a prosinec (nebo celý příští rok) si zpříjemníte četbou našeho časopisu.

Pokud vás něco zaujalo, neváhejte a časopis si kupte, máte několik možností. Časopis najdete téměř na každém stánku, u benzinové pumpy apod., nebo můžete využít předplatného. (Informace o klasickém tištěném předplatném najdete zde) nebo zde v elektronické podobě pro vaše počítače, tablety a telefony. Objednat si jej můžete také přes e-mail na send@send.cz nebo telefonicky na 272 015 015.