Nízkoenergetický dům je takové moderní zaklínadlo. Je to meta, kterou chtějí lidé dosáhnout, aby měli co nejnižší účty za energie. Někteří to berou zodpovědně a chtějí mít nízkoenergetický dům ne kvůli účtům, ale kvůli přírodě. Další si nejsou jisti, co to znamená, ale potřebují to kvůli dotacím. Pro všechny bez výjimky máme u nás článek o nízkoenergetických domech. O tom, co to znamená, co na ně říká legislativa, jak by se měl nízkoenergetický dům navrhovat, stavět, z čeho, jak by se měl vytápět…

Věřte, že je to celý soubor problémů, se kterými se každý architekt, projektant i stavebník musí prokousat. Tak snad se vám to pro orientaci bude hodit. A když chcete stavět v menším, třeba přestavovat kuchyň s kompletním vybouráním, bude se vám hodit článek našeho šéfredaktora. Ten se tu zabývá jak vybavením, tak i elektřinou, odpady, ergonomií…

A co v interiéru? Tak to vám trochu zkřivíme úsměv. Budeme žehlit. Ano, i v žehlení se posouváme stále vpřed a moderní trendy jsou někdy podobné kosmickým technologiím. Věřte nebo ne, je to tak. Koho budou bolet záda, ať se posadí. Budeme si vybírat židli.

Ale pojďme raději společně ven. Je tam krásně, tak zkusíme naplánovat zahradu jako pořádné hřiště pro děti. Se vším všudy – místem pro odpočinek i aktivní hry. Tichým koutkem i plochou pro pořádné řvaní.

Hodně velkým tématem je venkovská zahrada. Ta se vrací ve velkém stylu. Lidé si uvědomili, že zahrádky posekané na Angličana nejsou zrovna sexy. A hlavně nejsou zdravé. Přece jen je lepší mít záhonek s jahodami, rybízem, saláty, mít malý sad s ovocem, kompost i místo pro relaxaci. A ta tráva, tedy nejnáročnější trvalka na zahradě, může klidně růst. Vždyť i sedmikrásky a pampelišky jsou krásné.

Samozřejmě, že nesmí chybět ani hromada krásných návštěv, zajímavých rad, inspirace, elegance a nápadů. Tak neváhejte a kupte si ho na stáncích, ať máte v květnu co číst.

Pokud vás něco zaujalo, neváhejte a časopis si kupte, máte několik možností. Časopis najdete téměř na každém stánku, u benzinové pumpy apod., nebo můžete využít předplatného. (Informace o klasickém tištěném předplatném najdete zde) nebo zde v elektronické podobě pro vaše počítače, tablety a telefony. Objednat si jej můžete také přes e-mail na send@send.cz nebo telefonicky na 272 015 015.