V jednom čísle jsme se tak zaměřili na úpravy podkroví. Na co nezapomenout, jaké materiály použít, z čeho stavět příčky i podlahy, jaká okna osadit… Prostě se snažíme zaměřit na tyhle hlavní problematické body. Samozřejmě, že jich je víc, jako je třeba šíření hluku, ale to už přesahuje naše prostorové možnosti.

Ze všech problémů jsme vybrali ale jeden, který vás možná bude zajímat nejvíc. Je to návrh kuchyně v podkroví. Možná se to nezdá, ale právě tahle část bytu je jedním z nejproblematičtějších míst. Představte si třeba, že musíte vytáhnout do nejvyššího patra v domě odpady a vodu do míst, kde člověk může stát. Takže třeba doprostřed místnosti. A na problém je zaděláno. Na šikmou stěnu nezavěsíte skříňky a další a další problémy.

Pak musíme upozornit ještě na jeden článek. Jde o rekonstrukci domu do pasivního standardu. I to jde. Ano, je to často složitější než stavba nového, ale jde to. S Centrem pasivního domu jsme připravili článek i s ukázkou jednoho domu, který byl do pasivního standardu zrekonstruován. Majitel potvrdil, že to nebylo jednoduché, ale on udělal maximum, aby dům byl perfektně zaizolovaný.

V článcích o interiéru je nejdůležitější asi ten, který je zrovna aktuální – pokoj pro školáka. To je ohromné téma, protože přechodem ze školky se dítě nezbavuje svých hraček, ale přitom potřebuje místo pro učení a soustředění. Už má i jiné zájmy.

A kdo přelistuje až do zahradní části, najde tu jak články o jiřinkách či saturejce, tak také o opěrných zídkách. O různých opěrných zídkách z mnoha materiálů. Tak se inspirujte, dobře si počtěte a my už nyní připravujeme další zajímavé číslo.

Pokud vás něco zaujalo, neváhejte a časopis si kupte, máte několik možností. Časopis najdete téměř na každém stánku, u benzinové pumpy apod., nebo můžete využít předplatného. (Informace o klasickém tištěném předplatném najdete zde) nebo zde v elektronické podobě pro vaše počítače, tablety a telefony. Objednat si jej můžete také přes e-mail na send@send.cz nebo telefonicky na 272 015 015.