V minulém čísle jsme psali o betonu a podle reakcí jsme se trefili. Ano, beton je jedním z nejdůležitějších stavebních prvků na stavbě. Je nějaký důležitější? Nebo je beton skutečně na špici? Nebudeme to hodnotit a stavět stavební materiály na piedestaly. V červnovém čísle však probereme ještě jeden takový veledůležitý – dřevo. I když nemáte dřevostavbu, při stavbě domu se s dřevem určitě setkáte. Ať už v celých deskách, fošnách, trámech, nebo v rozmělněném materiálu v dřevotřískových deskách, OSB deskách, cementotřískových deskách… A víte, jak se liší třeba skladba dřeva jehličnatého od listnatého? Co znamená „cink“, BSH nebo koroze dřeva? Tak to všechno se dozvíte v našem článku.

A i když slunce zatím drápky naplno nevytáhlo, je dobré si popovídat o tom, jak zastavit slunce ještě před tím, než vám v létě nakoukne do domu. Přece jen horko v domě je horší než venku. V tom se nedá dýchat, spát, žít…

Měditepec

V našich seriálech rozhovorů tentokrát pokračujeme netradičně – není to ani stavebník, ani architekt. Je to člověk, který vyrábí rukama z mědi úžasné věci. Možná se vám zalíbí jeho díla, která už zdobí nejeden dům a chalupu. Dozvíte se, jak takový měditepec žije, jak se inspiruje apod.

Kdo má rád naše interiérová témata, nebude ochuzen. Nabídneme mu pohled do pánského bytu. Tedy projdeme si podrobně, jak takový pánský byt má vypadat, čím se liší od dámského, jaké detaily i celky jej charakterizují. Pak se přesuneme k univerzální koupelně, která by měla být moderní, chytrá, funkční a krásná.

A ženám nabídneme varné desky. Ne, že bychom chtěli zabřednout do šovinistických stereotypů, ale uznejte, kolik znáte vařících mužů, nebo ještě lépe – kolik znáte dobře vařících mužů? Prostě plotna je v drtivé většině královstvím žen a muži jsou za to rádi nejen kvůli tomu, že to nemusí dělat, ale že i lépe jí. Takže mužům míříme tenhle článek, aby se chytli za nos, jestli by třeba neměli lepší řízek na nějaké té vychytané varné desce, kterou najdou v časopisu.

Snad se oteplí

A protože už začíná pomalu léto, budeme se koupat. Důležité je, aby voda za to stála a ke koupání vyloženě lákala. Zelená břečka a sliz na dně opravdu radost z vody neudělá. Takže tu je tradiční téma o tom, jak se o bazén starat, jak ho probudit k životu a co jsou tradiční fígle na čistou vodu.

A když už se budeme bavit o tom koupání, co takhle zapřemýšlet, jestli není lepší se koupat v biotopovém jezírku než v umělém bazénu? Tohle téma je dnes hodně rozšířené a my si taky trochu přisadíme.

Samozřejmě nebudou chybět inspirace v podobě zahrad (máme i nádhernou návštěvu jedné z nich), květin a rostlin (budeme se zabývat třeba rájem bylinek nebo řebříčkem) a mnohá další témata.

Tak si užívejte sluníčka, zahrady, stavby… Z časopisu Dům&Zahrada vám přejeme krásné čtení.

Pokud vás něco zaujalo, neváhejte a časopis si kupte, máte několik možností. Časopis najdete téměř na každém stánku, u benzinové pumpy apod., nebo můžete využít předplatného. (Informace o klasickém tištěném předplatném najdete zde) nebo zde v elektronické podobě pro vaše počítače, tablety a telefony. Objednat si jej můžete také telefonicky na 272 015 015.