Algarrobos House je zajímavý hned ze dvou důvodů. Prvním z nich je doslova dech beroucí výhled. Dům se totiž tyčí nad nádherným údolím, které je v dálce panoramaticky ohraničeno jihoamerickými horami.

ČTĚTE TAKÉ:

Druhý důvod, proč nás tato architektonická perlička zaujala, je jedinečná konstrukce domu, jejímž hlavním cílem je v dobrém smyslu vytěžit z neskutečného výhledu do okolí co nejvíce i v interiéru.

Výhled k nezaplacení

Proto se tandem architektů rozhodl rodinné sídlo vystavět na neobvyklé konstrukci, která se skládá z osmi masivních osmnáct metrů dlouhých ocelových nosníků, které částečně zasahují až do volného prostoru nad samotným údolím. Díky tomu může být jedna z částí domu předsunuta natolik, aby majitelům poskytla úchvatný výhled prostřednictvím obřích skleněných ploch.

Tento rodinný dům se rozkládá na celkem 833 metrech čtverečních, přičemž samotná obytná plocha čítá 338 metrů čtverečních. Interiéry jsou vzdušné a hojně otevřené. Z materiálů se zde kromě již zmíněných ocelových nosníků můžeme ve větší míře setkat také s betonem, sklem a dřevem.