Už jsem vám říkala, jaké jsem si vybrala obklady do koupelny, a nyní vám mohu konečně ukázat, jak to dopadlo. Na první pohled to vypadá pěkně, že? Pan „obkladač“ splnil má přání ohledně vyzděného pultu na pračku a pod umyvadlem. Také mám vyzděné police. Když koupelnu předával, tak byla celá zmazaná od spárovací hmoty.

„Obkladač“ dostal své peníze a šel pokračovat koupelnou, která je v přízemí. PAK SE TO STALO!

Celá natěšená jsem se vrhla na mytí mé nové koupelny. Nebyla jsem si jistá, zda TO, co vidím, je normální, anebo ne. Zavolala jsem tedy pana „stavitele“, který pana „obkladače“ nenajal na tuto práci, takže s jeho prací neměl nic společného, aby se na tu nádheru přišel podívat. Potvrdil mi, že moje estetické vnímání není až tak špatné a sdělil mi, že se zrovna díváme na „pěknou prasárnu“. Takhle přesně to řekl!! Odchlíplé ukončovací lišty a křivě položené dlaždice. Všechny nedostatky domatlané spárovací hmotou, aby to asi nebylo tolik vidět.

Uronila jsem slzu. Poprosila jsem pana „stavitele“, zda by to mohl „obkladačovi“ říct. Řekl mi, že to není jeho věc, protože jsme si ho najaly s mamkou, ale jelikož je docela cholerik a je zvyklý být nepříjemný, tak pána zavolal a začalo to.

„Co to je?! To je pěkná prasárna!“ Nemůžu vlastně napsat úplně vše a zcela přesně, co bylo řečeno, protože to bylo dost sprostý… poslední věta byla ve smyslu, že nyní záleží na paní domácí, jestli bude chtít dále využívat jeho služby. Pan „obkladač“ mlčky koukal. Slíbil, že některé lišty předělá. Něco předělal, ale zbytek samozřejmě předělat nelze. Koupelna by se musela celá zbořit a obložit znovu. Až budu bohatá, tak na to vlítnu. Tento pán se již neukázal.

S mamkou jsme se tedy ocitly bez obkladače. Zbývala koupelna v přízemí a WC s technickou místností. Také položit 90 m2 dlažby. Nikdo neměl čas. Nakonec přijel pán, který udělal dlažbu, ale na koupelnu už taky čas neměl. Naštěstí se našli dva „kluci“, kteří se na to vrhli, a myslím, že to bude pěkný. Posuďte sami.

Přeji vám krásný víkend. Vaše Eva

P.S.: Fotky kuchyně jsem nedodala, protože je znovu rozmontovaná - začala plesnivět. Tak snad příště.