Nafukovací stan ve tvaru jedné či vícerých bublin z dílny francouzského designéra Perra Stephane Dumasa je zhmotněním představ o dokonalé dovolené, během které můžete zůstat v maximálním kontaktu s přírodou a zároveň si vychutnat luxusu porovnatelného s hotelovým pokojem. V bublině nechybí základní nábytek – nafukovací postel a pohodlná křesla ani elektrické žárovky.

Průsvitný materiál, z kterého je stan vyrobený, umožňuje výhled na všechny strany, díky čemuž si lze během jasné noci vychutnat hvězdnou oblohu a nad ránem zase východ slunce. Když se bublina nafoukne, její tvar udržuje vzdušný zámek u vchodu a pumpa, která vyvíjí na stěny stálý tlak. Speciální prostředí zároveň způsobuje, že zatímco venkovní hluk je minimalizovaný, vnitřní zvuk je zesílený.

Designér myslel na různé lidi v různých situacích, proto navrhnul několik modelů bublin, každý z nich je do jisté míry variabilní. Nejvíc otevřený přírodě je Cristal Bubble, který je celý průsvitný. Pro ty, kteří chtějí mít soukromí, byl navrhnut Bubble Room, který je průsvitný jen v horní polovičce, boční stěny jsou z neprůhledného materiálu. Model Bubble Lodge zase připomíná bublinovou vilu, přidružený prostor může být využitý jako koupelna nebo menší ložnice.

Bublinové stany byly zamýšlené především pro mladé páry, ale v případě potřeby je možné předělat je na dvě části tak, aby dospělí měli svou ložnici a děti pokojík.

Cena bublinového stanu se pohybuje kolem 8800 EUR, je možné si ho ale jen pronajmout na libovolný čas a za podstatně přijatelnější cenu.

-pan-

Foto: www.isifa.com Zdroj: www.bubbletree.fr