Můžete si vytvořit vlastní kombinace podle svých představ. Kombinujte však s citem! Chcete-li, aby váš jinak moderní interiér získal svěží závan venkova, obraťte svoji pozornost na současné trendy, které ho výrazně podporují. Nesnažte se z bytu vytvořit chalupu, ale jen citlivým začleněním vhodného materiálu, případně nábytku či pomocí odpovídajících dekorací vzbuďte iluzi požadovaného prostředí.

Venkovský, a přesto moderní

Také country styl může odrážet různé polohy, které se mohou jevit jako něžně romantické, ale také drsně naturální. Venkovský styl symbolizuje spousta textilních vzorů, například kostky, ovšem moderní venkovský styl je už na ně poněkud skoupější. Preferuje přírodní textilie (len, konopí, vlnu) a jejich struktury, stejně tak i méně nápadné a nesnadno definovatelné tlumené barvy - odstíny šedé, hnědé, béžové, zelené i modré barvy. Country stylu se přiblížíte i přehozy či koberci z vyčiněných kůží.

Materiály

Z materiálů byste měli vsadit především na dřevo. Zajímavého napětí dosáhnete kombinací moderních hladkých ploch s hrubými povrchovými úpravami dřeva, například škrábaným povrchem. Emotivně působí také podlahy ze dřeva s nápadnou kresbou či nábytek z masivu. Dobrou službu prokáže také přírodní kámen. Atraktivního kontrastu docílíte například spojením hladkých ploch kuchyňských skříněk a využitím přírodního kamene jako pracovní kuchyňské desky.

Nadčasovost

Požadovanému efektu se přiblížíte také textilními i jinými doplňky - z vlny plstěnými obaly na květináče, dlabanými dřevěnými miskami na ovoce apod. Venkov charakterizuje využití veskrze přírodních materiálů používaných prakticky a opracovaných tím nejjednodušším způsobem. Právě v jednoduchosti a ryzí funkčnosti spočívá nadčasová krása venkova, která tolik láká.

-jop-

Foto: www.isifa.com, www.thinkstock.cz