Honosné sídlo dříve patřilo vdově po producentovi Aaronu Spellingovi, pro kterou byl zřejmě příliš velkým soustem, a tak se ho rozhodla prodat za 150 milionů dolarů, což je zhruba 2,5 miliardy korun. Od roku 2009, kdy zveřejnila své rozhodnutí, se příliš zájemců nenašlo. Její požadavek uspokojila až mladičká módní návrhářka Petra Ecclestone - přesněji její více než 80letý otec, šéf Formule 1 Bernie Ecclestone.

K jeho největším pokladům však patří jeho dvě dcery z druhého manželství s chorvatskou modelkou Slavicou, které si také patřičně hýčká. Vzhledem k tomu, že se má mladší Petra letos vdávat za nezávislého bohatého obchodníka Jamese Stunta, může jí rezidence ve francouzském stylu Holmby Hills dobře posloužit v době novomanželských líbánek. No, řekněte sami. Měli byste k dispozici 14 ložnic a pro případ, že si budete chtít od milované polovičky odpočinout, ještě dalších sto komnat. Tento „rodinný dům“ je plošně větší než sídlo amerických prezidentů a při jeho stavbě se pravděpodobně počítalo s rušným společenským životem majitelů, protože v kuchyni lze připravovat najednou jídlo až pro 800 osob. Dobře se dá ovšem relaxovat i v oranžerii či v jiných zákoutích pozemku o rozloze 57000 čtverečních stop. Nechybí zde ani tenisové kurty a dvě bowlingové dráhy, kde můžete hrát svoji oblíbenou hru a následně si zaplavat ve vyhřívaném bazénu, který je vám samozřejmě kdykoliv k službám. Pro milovníky vína je připravena degustační místnost, jsou zde však i prostory pro úpravu čerstvých květin. I když se zde nekrade, je v domě také tajný trezor a úschovna dokumentů s regulací vlhkosti. Pražští řidiči by však spíše ocenili parkovací plochu pro sto aut.

Palác uprostřed francouzských zahrad

Spellingovi si tento reprezentační objekt připomínající francouzský barokní zámek nechali postavit v roce 1991 jako rodinnou usedlost. Celý ho velmi nákladně zařídili v odpovídajícím slohu. I když kunsthistorici by měli řadu námitek, protože nejde o čisté barokní repliky, ale štukování především stropů, závěsy, židle, stoly, případně dřevěné obklady společně s dalšími dekorativními prvky mají vytvářet nostalgickou představu několik století dávné minulosti vznešeného pohádkového charakteru. Američané si dále postupovat v čase ani netroufnou, vždyť v zemi, kde není žádná gotická katedrála, by se asi špatně vyjímal středověký hrad. Romantické sídlo obklopuje rozsáhlá zahrada ve francouzském stylu, kde jsou hlavními zdobnými prvky dřeviny upravované do geometrických tvarů. Toto místo se nyní stane domovem mladé miliardářské dvojice.

Budoucí dědička po bohatém tatínkovi sice už vlastní šestipatrový dům v londýnské Chelsea, ale řekněte sami. Kdo má vydržet na jednom místě?

-šum-

Foto: www.isifa.com