Oblíbený americký herec Robert Downey Jr., známý například z filmů Firstborn, Chaplin, Gotika, Iron Man a seriálu Ally McBealová, šokuje diváckou veřejnost nejenom vynikajícím ztvárněním filmových rolí, ale i způsobem života. Jestliže Jaroslav Ježek zpívá v písničce Život je jen náhoda, jednou jsi dole, jednou nahoře, pak to u tohoto energického muže platí dvojnásob. První úspěchy na žebříčku slávy a manželství doslova zazdil kvůli drogám, pomalu se propadal na dno společenského bahna, až skončil v kriminále. I odsud se však, tentokrát zásluhou šťastné známosti, velmi úspěšně vyšvihnul a stanul na předních příčkách hereckých jmen.

Robert Downey natočil během své kariéry téměř 70 filmů, které mu vynesly dostatek finančních prostředků, aby si v roce 2009 pořídil k manželce také nový domov odpovídající zvuku svého hereckého jména. Koupil ho za „pouhých“ 5,6 milionu dolarů, což je v přepočtu zhruba 103 milionů 200 tisíc korun. Někdo by si řekl, že za takové peníze si bude bydlet jako na zámku, ale opak je pravdou. Jeho luxusní vila má strohé čisté linie ostrých geometrických tvarů, odpovídající moderním – u nás spíše firemním budovám. Z vnějších materiálů převažuje beton a sklo, z vnitřních dřevo a kámen. Na střešní terase samozřejmě nechybí bazén a místo na gril, nezbytnou součástí je galerie s obřím plátnem pro filmové projekce, do které se lze dostat ze tří plně automatizovaných garáží. Kuchyň je obložena dřevem a toaleta dlaždicemi z brazilské břidlice.

Rober Downey Jr. si zřejmě potrpí na strohost, takže se nikde nesetkáme s přebytečnými ozdobnými prvky, všechno má svůj smysl. Stroze působí i manželská postel – tzv. letiště, která je přehledná jako přistávací plocha.

A nakonec to nejdůležitější. Vila se nachází v kalifornském městě Los Angeles.

-šum-

Foto: www.isifa.com

Tip na další čtení: Robert Downey Jr. jako Iron Man s temnou minulostí