Naše čtenářka nám napsala:

Dobrý den, moc se mi líbí Vaše návrhy na tomto webu. Přemýšlím o návrhu naší budoucí kuchyně už asi rok, a pořád nemůžu sama docílit finálního řešení. Prosím Vás o radu s návrhem kuchyně, která v našem případě bude spojená s jídelnou a obývacím pokojem.

Potřebuji volný průchod k oknu (bez pracovní desky před oknem), sporák a dřez u pravé obvodové zdi. Přikláním se ke kombinaci mít nad sebou troubu a sporák. Jinak žádné omezení nemám. Barevná kombinace se mi líbí lesklá bílá s tmavou pracovní deskou.

Líbí se nám moderní kuchyně a podlahu budeme mít do šedých odstínů. Kuchyň potřebujeme hlavně i praktickou, protože vařím dost často. A jsem menší postavy, takže se obávám vysoko položených výklopných skříněk. Snad jsem to pro Vás trochu upřesnila a budu doufat, že mi alespoň trochu poradíte. Předem děkuji

Zdeňka

Na nekomplikovanosti půdorysu poněkud ubírá fakt, že je nutné ponechat přístupovou cestu k oknu. Což samozřejmě brání vzniku klasické koncepce linky, která vás napadne při prvním pohledu. Tedy L vedoucí pod oknem…

Dala jsem tedy vzniknout třem možným variantám kuchyně, které ponechávají přístup k oknu, zóny se drží předepsané stěny – a zároveň jsou plnohodnotnými kuchyněmi.

DALŠÍ NÁVRHY KUCHYNÍ, KTERÉ JSTE U NÁS MOHLI NAJÍT:

Verze první – Linka, bílá a doplněná výrazným dřevem, má tvar L. Varná zóna vstupuje do místnosti, na toto by bylo nutné protáhnout příslušný kabel pro varnou desku od podlahy a odvod digestoře od stropu. Spotřebiče jsou mírně nižší, aby si paní majitelka nemusela brát židličku. Na její vzrůst jsem dbala i při umísťování nízkých horizontálních skříněk, a to pouze v jedné řadě. I přes to by měla být kuchyně dostatečně prostorná co se objemu i pracovní plochy týče.

Kuchyně paní Zdeny






Verze druhá – U druhé linky si pohrávám s barevným tónováním, všimněte si, jak se mění nálada – jinak chladné, krémovo-černé kuchyně. Linka sama o sobě je dost kontrastní. Jde o klasické rovné řazení zón držících se stěny s mírným vytočením do místnosti. Vysoké skříně zde mají normální výšku. Celkově je kuchyň objemnější, prostornější, působí ale o něco méně vzdušně a útulně.

Kuchyně paní Zdeny






Verze třetí – Poslední kuchyně je v přírodních tónech a dekoru výrazného dřeva. Jde o rovnou variantu se správným řazením zón (skladování – mytí – příprava – vaření). Rovná linka není dostatečně prostorná pro větší vaření, proto je jídelní stůl za zády – jako možná kompenzace chybějící delší pracovní plochy. Tento by pak měl být ideálně vyroben z takového materiálu, aby svému účelu mohl posloužit.

Kuchyně paní Zdeny