Paní Dita nám napsala:

Dobrý den!

Chtěla bych Vás poprosit o radu, jak navrhnout kuchyň do novostavby. Preferuji moderní kuchyň v bílé barvě. Vestavěná lednice, sporák (v úrovni očí) a špajzka by měly být ve skříních až po strop. Dále tam bude vestavěná myčka a sklokeramická deska. V příloze zasílám plánek kuchyně. Předem moc děkuji za rady. Dita ***

Protože se jedná o kuchyni v novostavbě, a protože paní Dita upřednostňuje moderní styl, navrhla jsem kuchyňskou linku v čistě moderním designu, v bílém laku, bez úchytek a čehokoliv, co by rušilo jednoduchou eleganci a stylovou čistotu.

DALŠÍ NÁVRHY NA VAŠE PŘÁNÍ:

Majitelka neupřesnila příliš své požadavky, pouze vypsala spotřebiče, které si přeje v nové kuchyni umístit. Kuchyni jsem tedy navrhla zcela podle svých představ tak, jak by dispozice vyhovovala mým potřebám.

Dispozice kuchyně je ve tvaru písmene U, na jedné straně prodlouženého. Na kratší stěně „účka“ jsou vysoké skříně, dle přání zadavatelky vysoké až do stropu. Obsahují vestavěnou chladničku, troubu a mikrovlnnou troubu a prostor pro ukládání potravin. Druhou, delší stranu jsem zakončila dvěma nízkými skříňkami s výsuvy, na které je možné případně si i sednout, když se sejde větší společnost.

Kuchyně pro Ditu

POKUD CHCETE PORADIT S NÁVRHEM INTERIÉRU, SE ZAHRADOU, STAVBOU ČI VYBAVENÍM DOMU, NAPIŠTE NÁM DO PORADNY.

Do kuchyňského prostoru jsem umístila i jídelní stůl, protože je tam dostatečně velký prostor, a nevím, zda by na něj bylo místo jinde, paní Dita toto nespecifikovala.

Na stěny jsem dala obklad v dekoru dřeva, který jinak přísně moderní prostor zútulňuje, aniž by rušil jednoduchý styl kuchyně.

Doufám, že se návrh bude paní Ditě líbit a že třeba bude inspirovat i někoho z vás.

Obrázky a text: Petra Kolaříková, www.design-domova.cz