Jsme nejčtenější časopis o bydlení

Milé čtenářky, milí čtenáři! Ve druhém pololetí loňského roku četlo časopis DŮM & ZAHRADA 88000 čtenářů. V kategorii Časopisy – bydlení, bytová kultura jsme nejčtenější. Vyplývá to z nejnovějších výsledků oficiálního výzkumu čtenosti Unie vydavatelů Media Projekt.

Já vím, zdaleka ne všichni čtenáři si nás kupují nebo předplácejí mnozí si nás půjčují, sdílejí jeden výtisk, studují v¸knihovnách… I tak všem dekuji. A přeji si, abyste byli čtenáři spokojení. A bylo vás ještě více.

V tomto čísle přicházíme se zásadní novinkou: po deseti letech měníme logo časopisu. Věříme, že se Vám bude líbit. Je modernější, designovější, čistší, ale vychází z loga, na které jste byli zvyklí. Jen ho posunuje do 21. století. Nechtěli jsme změnu pro změnu, revoluci za každou cenu – šlo nám o to, abyste svůj časopis ve schránkách a na trafikách stále poznali. Autorem nového loga je art director české verze časopisu Marie Claire David Sheppard. Jsme přesvědčeni, že se nám nové logo povedlo. Posoudit to ale musíte hlavně Vy, čtenáři.

Prohlédněte si, jak se logo časopisu vyvíjelo od roku 1996, kdy byl měsíčník DŮM & ZAHRADA založen. Vzpomínáte?

2011

Dost ale o formě, pojďme k obsahu. Hlavním tématem tohoto čísla jsou střechy a vše, co k nim patří: krytiny, komíny, střešní okna. Mimochodem, komíny! Na straně 35 si zopakujete nové předpisy týkající se revizí a čištění komínu, které platí od Nového roku. A stálí autoři časopisu? Ing. arch. Jan Rampich píše o tom, co byste po architektovi neměli chtít, prostě vám to neudělá. Ing. Brabec radí, jak vybrat firmu, která vám postaví rodinný dům. Ing. arch. Veronika Haroldová se zaměřila na využití růžové barvy v interiéru. Ing. Eva Vodrážková profesionálníma očima komentuje povedené zahrady. Ale hlavně: přinášíme kompletní výsledky prestižní ankety TOP DOMY pro rok 2011. Prohlédnete si 15 oceněných domů a projektů – věříme, že nejlepších z letošní nabídky.

Pojďte dál!Petr Zavadil, šéfredaktor