Měsíčník DŮM a ZAHRADA čte podle průzkumu Unie vydavatelů více než 80 000 čtenářů měsíčně. V kategorii Bydlení, bytová kultura je tedy nejčtenější na českém trhu.

DŮM a ZAHRADA přistupuje k rodinnému domu komplexně. Věnuje se architektuře rodinného domu, jeho stavbě a rekonstrukci, ale také technickému vybavení, zařizování interiéru a úpravě zahrady. Nevyhýbá se ani současným trendům v designu.

V každém čísle časopisu DŮM a ZAHRADA najdete příklady kvalitní architektury, fotografie z návštěv podařených domů a dobře řešených zahrad, poučené články o jednotlivých fázích stavby a zařizování domu, praktické tipy pro stavebníky a majitele domů, názory respektovaných architektů a odborníků. Ve specializovaných rubrikách se časopis věnuje finančním otázkám bydlení, IT v domě a designu. Přináší také rozhovory s osobnostmi české architektury a stavebnictví.

DŮM a ZAHRADA pořádá již desátým rokem anketu TOP DOMY, v níž odborná porota a veřejnost uděluje tento prestižní titul nejzdařilejším projektům a realizacím rodinných domů.

Časopis vychází dvanáctkrát ročně. Navíc každoročně vydává dva speciály, podzimní z nich je rozsáhlý katalog rodinných domů účastnících se ankety TOP DOMY.

Časopis DŮM a ZAHRADA vydává společnost HomeDeco SMP a.s., která je součástí skupiny Sanoma Media Praha.