Kdo to nezažil, nepochopí: necháte svého způsobně vychovaného pejska nebo kočku přes den doma. A po návratu najdete místo bytu válečnou zónu.

Majitelé zvířat s tím mají spoustu zkušeností. Na zvíře se ale většinou nejde moc zlobit - pes stejně moc nepochopí, proč vás naštvalo, že rozbil zrovna tu vázu z dynastie Ming… Často je jedinou obranou smích, co jiného taky dělat. Ve Velké Británii dokonce vznikl server, kam majitelé zvířat posílají fotografie toho, jak jim jejich miláčci zničili domov. Jmenuje se v překladu „Ku..a, mazlíčci to zničili!

Hlavním motivem pro vznik webu bylo motto: „Ať lidi vidí, že jejich pes není nejhorší na světě.“ A ono to funguje! Vidět, že cizí zvíře je horší než to vaše, je velmi uklidňující. Podívejte se na ty nejlepší fotografie zdemolovaných bytů:

Mně osobně objev tohoto webu změnil život. Konečně vidím, že naše kočičí bestie je ještě v podstatě hodný a slušně vychovaný tvor. Jsem totiž majitelem kocoura s velmi slabým žaludkem a extrémně citlivými nervy. Máme ho rádi, on nás taky. Ale když sní víc jídla a pak ho ovládnou silnější emoce, často nám vrátí to, co už strávil. Problém je, že ho emocionálně rozpálí třeba to, že přijdeme domů, u sousedů zaštěká pes, nebo na balkoně přistane sýkorka.

Už jsme si zvykli, že neustále něco utíráme, ale problém je u návštěv a úřadů. Těžko vysvětlovat na hranicích, proč je cestovní pas takový divný. Ještě o něco trapnější je psát do školy omluvenky, že nám kočka zlikvidovala deset minut před odchodem z domova domácí úkol.

Kocourek samozřejmě projevuje svou individualitu i jinak, například škrábáním. Přestože má po bytě škrabadel spoustu, raději si drápy brousí o skříně, gauče nebo nové silonky mé manželky. Trestání pomáhá: kocour přestane likvidovat právě likvidovanou věc, ale příště si najde něco ještě cennějšího…

Má to však i hodně pozitiv. V bytě máme téměř neustále dokonale uklizeno - víme, že nechat něco na zemi nebo u ní, může pro předmět představovat značné riziko. Naučili jsme se, že bychom si neměli dělat vazby k pomíjivým věcem - důležité jsou jen věci, které odolají zubu času a našeho kocoura…

Také vám domácí mazlíčci ničí nervy i zařízení domácnosti? Pošlete nám prostřednictvím fotogalerie Domácí mazlíčci fotografie, ty nejlepší odměníme!