Moderní elektronické přístroje nejsou jen užitečné, ale často i krásné. Pokusili jsme se pro vás vybrat tipy na dárek pro každého člena rodiny – a to tak, aby ho dárek nejen potěšil, ale aby také udělal váš domov hezčím a příjemnějším.

Pro otce: stylová televize

DesignLine je první cenově dostupná řada televizí. Tyto LED televize jsou navržené zvláště pro nízké skříňky v obývacích pokojích, mají totiž mírný sklon šesti stupňů a poskytují maximální komfort při sledování ze všech úhlů. Elegantní ultratenké bílé provedení v kombinaci s broušeným kovem a sklem uspokojí všechny vaše smysly, jelikož je příjemné na dotek i na pohled. Technologie Ambilight, která zvětšuje obraz do dvou stran, spolu se skleněnou obrazovkou vytváří dojem, že se obraz spolu s celou televizí lehce vznáší ve vašem pokoji. Televize je dostupná ve standardních velikostech, ale i v menších rozměrech 56 cm (22”) na 66 cm (26”), a tak se perfektně hodí i do menších bytů, dětských pokojů, nebo ložnic. Spolu s ojedinělým designem jdou ruku v ruce nejmodernější technologie Philips, jako pasivní Easy 3D či Smart TV. 42“televizor DesignLine (42PDL7906H) pořídíte za 29 990 Kč.

Pro syna: tablet pro práci i zábavu

Tablety dnes mění svět – a je jen málo teenagerů, kteří po nich netouží. Problém je většinou cena, díky které si rodiče koupi rozmyslí. Společnost Lenovo přišla letos s tabletem IdeaPad K1, který je pro „běžné“ uživatele naprosto ideální. Cena tohoto užitečného přístroje začíná na 9888 korunách, barevné provedení je jen o málo dražší. Tablet je vhodný na přehrávání hudby, dívání se na filmy a hodí se i na cestách. V základním vybavení je několik her a praktických aplikací. Pro ty, co mají rádi technické detaily: K1 je vybaven operačním systémem Android 3.1 a má dvoujádrový systém Nvidia Tegra 2 s 1GB operační pamětí.

Pro mámu: televize do koupelny

Ženy tráví v koupelnách mnohem víc času, než by si jejich muži přáli. Na druhou stranu, co hezčího si žena může přát, než dát si po dlouhém dni koupel ve vaně plné horké vody. A k tomu si pustit svůj oblíbený film. Speciální televizory určené pro koupelny jsou vodotěsné, nevadí jim tedy vlhkost, které se v koupelně nemáte šanci zbavit. Ideálně by se mělo jednat o LCD televizor, který může fungovat současně jako zrcadlo – není-li zapnutý, nedá se vlastně odlišit od obyčejného zrcadla. Součástí je i vodotěsné dálkové ovládání. Tyto televize nabízejí spíše menší značky, pro velké výrobce je to příliš menšinový artikl. Velký výběr televizorů do koupelen můžete najít například na aukčním serveru www.auknet.cz. Některé ani nejsou tak drahé, jak byste si mysleli – například patnáctipalcová LCD televize HELL TMW1502D stojí 15000 korun.

Pro dceru: žehlička na vlasy

Vlasy si dnes upravují už školačky. Vlastní žehlička na vlasy jim určitě udělá radost. Ve spotřebitelských testech se už řadu let výborně umísťují žehličky na vlasy značky Rowenta. Například model ROWENTA CF 7052 DO Elite je jako stvořený pro dnešní mladé dámy. Byl navržen v exkluzivní spolupráci s modelingovou agenturou Elite – a je to na něm vidět. Parní žehlička se snadno ovládá, masivní konstrukce ručí za to, že se drží skvěle v ruce. Vyměnitelné nástavce se snadno nasazují a dá se s ní vytvořit řada účesů. Cena tohoto modelu začíná na 1200 korunách.

Pro seniory: mobil, se kterým nic nepokazí

Spousta seniorů by si ráda pořídila mobilní telefon, ale bojí se, že to s ním nebudou umět. Starší lidé si od telefonu slibují úplně jiné věci než mladí. Podle průzkumů by rádi telefonovali a psali esemesky – to jim stačí a další funkce je už jen obtěžují. V nadsázce by se dalo říci, že by jim stačily mobily z počátku 90. let 20. století. Jenže ty jsou beznadějně zastaralé. Někteří výrobci proto přišli se specializovanými mobilními telefony pro seniory. Tyto telefony jsou větší, odolnější a mají jen několik funkcí. Mají velký přehledný displej, velká tlačítka, která se dobře mačkají, a dostatečně hlasité vyzvánění. Ty kvalitnější mají i řadu funkcí speciálně přizpůsobených pro potřeby seniorů – například možnost poslouchat hovor naslouchadlem nebo tzv. SOS signál, díky němuž je možné stisknutím jediného tlačítka rychle přivolat pomoc v krizové situaci. Osvědčené jsou mobily značky Emporia, které pořídíte v cenách už kolem 2000 korun.

Krásné Vánoce!