Keramické stropy tvoří vysoké procento všech realizovaných stropů v rodinných domech z konce minulého století. V té době si získaly největší oblibu pro svoji jednoduchost, přesnost a velkou únosnost. Jejich využití je však aktuální i v dnešní době. Díky dobré akumulaci tepla zabraňuje keramický strop rychlým změnám teploty v místnosti. V zimě tak nedochází k rychlému prochladnutí interiérů a v létě k jejich přehřátí. Stropy z pálených prvků navíc vynikají vysokou variabilitou, lze je použít i pro nepravidelné půdorysy místností, jejich realizace je jednoduchá. Při dodržení předepsaného postupu jsou zcela bezpečné. Stropy PROFIDECK od společnosti KM Beta umožňují montáž bez použití techniky. Je možné je ukládat na nosné stěny z jakéhokoliv zdiva s vhodnou únosností, tedy jak páleného (např. PROFIBLOK), tak třeba vápenopískového (SENDWIX).

Variabilní stropy KM BETA

Keramické stropy PROFIDECK se v současné době používají pro rodinné domy, ale i pro bytovou výstavbu, pro hotely, penziony, školy, kanceláře i zdravotnická zařízení. Systém PROFIDECK se používá také při rekonstrukci stropů. Ve variantě MIAKO jej tvoří keramické vložky KMB MIAKO 15/62,5 pro tloušťku stropu 210 mm, KMB MIAKO 19/62,5 pro tloušťku stropu 230, 250 nebo 270 mm a KMB MIAKO 23/50 pro tloušťku stropu 270 nebo 290 mm. Konstrukce stropu je navržena pro světlé rozpětí od 1,5 m do 7 m. Podrobný postup montáže najdete na www.profiblok.cz.

Systémové řešení

Keramické stropy PROFIDECK tvoří systém s dalšími materiály KM Beta, především se zdivem. Investor si může vybrat buď tradiční cihelný zdicí systém PROFIBLOK, nebo vápenopískové zdivo SENDWIX. Pálený zdicí systém PROFIBLOK zahrnuje sortiment jak pro vnitřní a vnější nosné zdivo, tak pro příčkové zdivo, který doplňují věncovky a překlady.

Osvědčený systém vícevrstvých konstrukcí KMB SENDWIX se základem v podobě vápenopískového zdiva je určen pro výstavbu nízkoenergetických až pasivních domů. KMB SENDWIX je velmi variabilní, nabízí až 64 různých řešení lišících se tepelně-technickými vlastnostmi. Součástí uceleného systému KMB SENDWIX jsou i prvky pro zdění příček, překlady, věncovky, lícové a komínové zdivo.

Kromě zdicích systémů vyrábí společnost KM Beta také suché maltové a omítkové směsi a tradiční betonovou střešní krytinu. Více na www.kmbeta.cz. Materiály KM BETA pro celou hrubou stavbu pořídíte výhodně a na jednom místě na www.shop.kmbeta.cz. Aktuálně zde platí předsezonní slevy až -40 %!