Pro ničím nerušený odpočinek v nádherné přírodě poblíž kanadského jezera Simcoe navrhlo a v roce 2004 i postavilo architektonické studio Taylor Smyth Architects pro svého klienta tento jednoduchý domek s neuvěřitelným výhledem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jednoduchý domek s nezapomenutelným výhledem

Malá stavba stojící ve svažitém terénu nad jezerem, nazvaná Sunset Cabin (Chata s výhledem na západ slunce), není klasickým domem. Celková plocha domku je pouhých 25,4 metrů čtverečních a chatka slouží spíš jako domek pro hosty nebo jako oddělená "trucovna".

Jen pro příležitostné bydlení

Soukromí a překrásný výhled na zapadající slunce nad jezerem, to byly dva hlavní důvody, které majitele přivedly k nápadu na tuto stavbu. Sám totiž vlastní výše ve svahu ještě klasickou a plně vybavenou chatu s veškerým komfortem. Ta však neposkytuje tak úžasný výhled, proto se majitel rozhodl pro toto nezvyklé řešení.

Interiéry jsou malé, ale útulné

Sunset Cabin je z velké části prosklená. Střechu má zamaskovanou zeleným porostem, aby co nejvíce splynula s okolím a nerušila výhled z výše položené hlavní chaty. Svým případným obyvatelům či návštěvám nabízí luxusní ložnici, kde najdeme postel, integrované úložné prostory, televizi, kamna pro zimní večery a malou koupelnu.