Nile House, zrealizovaný v rámci projektu River City Prague společností Europolis Real Estate Asset Management, s.r.o., si svou cenu a nejvyšší hodnocení odborné poroty odnesl především za originalitu konceptu a designu, přísný důraz na kvalitu zpracování a ekologicky šetrné řešení.

„Jsme velice potěšeni, že budova Nile House toto ocenění získala a navazuje tak na dosažené úspěchy Danube House, který si stejnou cenu odnesl v roce 2003,“ řekl Petr Urbánek, ředitel společnosti Europolis Real Estate Asset Manangement.

Ceny v pořadí již pátého ročníku CiJ Awards 2005 se i tento rok udělovaly celkem v sedmi kategoriích (“Best Office Development, Best Residential Development, Best Shopping Centre Development, Best Warehouse/Logistics Development, Best Overall Development, Best Real Estate Agency a Personality of the year“). I tento rok se porota skládala z těch nejvýznamnějších odborníků z oblasti developmentu, kterými byli například Mike de Mug (společnosti Ballymore), Margund Schuh (UBM), Peter Chatfield (Colliers International), Andy Smith (Orco Property Group), Lukas Schirl (JLL), Charles Lewis (EC Hartus) či Graham Kilbaine ze společnosti GE Capital Group.

Základní informace o projektu a developerovi:Nile House (více najdete také v předchozím článku na STAVBA.TVUJDUM.CZ) Kancelářská budova Nile House, vystavěná společností Europolis a navržená architektonickou společností Kohn Pedersen Fox Associates/ATREA je v pořadí druhou zrealizovanou budovou v rámci projektu River City Prague. Budova vystavěná ze zelené žuly a doplněná o skleněné prvky, nabízí celkových 19 350 m2 plochy k pronájmu. Její struktura splňuje všechny požadavky na standardy při výstavbě kancelářských budov. Mimo unikátní architektonické řešení budovy je její hlavní předností energicky šetrný systém větrání a vytápění , který v porovnání s jinými kancelářskými budovami dosahuje snížení energetických nákladů až o 50 %. Kompletní dokončení projektu River City Prague se plánuje na rok 2010. Více informací na www.rivercity.cz.

Zdroj: Europolis