Architekt Max Pritchard je v Austrálii velmi známý. Jeho až puristicky jednoduché hraní se základními tvary dokáže vždy něčím překvapit. Architekt umí vymyslet a zrealizovat to, co jiným ani nepřišlo na mysl. Na svém kontě už má třeba visutý dům nad propastí nebo famózně vbudovaný hotelový komplex do skalního masivu nad pobřežím.

Jednou z posledních jeho prací, které se vyznačují navíc svou vysokou užitkovostí, je tento dům, který je postavený na pilotech. Ale jakých pilotech – jde vlastně o jakýsi most přes údolí, kterým protéká potok. Bez narušení přírody, která zde je už po staletí. Nenásilně, jednoduše vkomponovaná stavba v krásném prostředí.

Stavba je poplatná místu své stavby. Vytápění je zde velmi jednoduché. Betonová podlaha absorbuje přes den teplo a v noci jej vydává. Když to nestačí, je na střeše garáže, která je u příjezdové cesty samostatně postavená, skupina fotovoltaických a fototermických panelů, které dokážou vytvořit dostatečnou zásobu vody a energie pro dům i pro vytápění.

Aby dům nebyl přehřívaný, je důsledně izolovaný speciálními obklady. Nad okny pak je perforovaná mřížka, která zabraňuje severnímu slunci do interiéru příliš vnikat. Úzký tvar umožňuje křížové větrání, takže není zapotřebí ani klimatizace. Pomáhá jen větrák u stropu.