Minulý týden byla slavnostně otevřena Rezidence Kollárova 14. Jedná se o rekonstrukci původního činžovního pavlačového domu z poloviny 19. století s dostavbou do vnitrobloku citlivě hmotově zakomponovaou ateliérem Šafer Hájek architekti. Rezidence Kollárova je ideálně umístěna uprostřed zeleně v bezprostřední blízkosti Karlínského náměstí.

Rezidence Kollárova 14 byla po řadě úspěšných realizací v oblasti výstavby a rekonstrukce kancelářských budov prvním developerským počinem společnosti Real Estate Karlín-Palác, a.s., člena skupiny Real Estate Karlín Group (REKG) v oblasti residenční. Rekonstrukcí domu v dobovém stylu a moderní dostavbou ve vnitrobloku, které začaly v poloviněProjekt Kollárova prosince 2004, vzniklo 20 bytů o ploše od 34 do cca 160 m2, dvě nebytové jednotky v přízemí, parkovací místa a sklepní prostory. Objekt byl zkolaudován a první uživatelé se budou stěhovat na přelomu února a března.

Plány architektonického řešení Rezidence Kollárova 14 vznikly v ateliéru renomovaných profesionálů ŠAFER HÁJEK ARCHITEKTI, s.r.o, jimž se podařilo vytvořit zajímavý vnitřní společný prostor, doplněný vysutými terasami. Světlé a důmyslně dispozičně řešené byty vysoké kvality pak v maximální míře poskytují soukromí svým obyvatelům. Všechny bytové jednotky ve vnitrobloku mají vlastní terasu nebo balkon orientovaný jižním směrem. 16 bytů z celkového počtu 20 bylo prodáno dlouho před dokončením a poslední tři byty jsou v současnosti rezervovány. Průměrná prodejní cena za m2 obytné plochy je 51.000 Kč + DPH, za nebytové plochy je to 42.000 Kč + DPH.

Projekt využívá zvláštní atmosféry prostoru Karlínského náměstí s monumentálním Kostelem Cyrila a Metoděje a parkem lemovaným nejrozsáhlejší platanovou alejí v Praze. Pokud jde o urbanistické řešení okolní oblasti, bude na Rezidenci Kollárova 14 navazovat plocha s parkovou úpravou. Tento park bude oddělovat bytový projekt od administrativních budov Corso IIA (cca 12.500 m2) a Corso IIB (cca 19.000 m2) architekta Richardo Bofilla. Výstavbu budovy Corso IIA plánuje REKG v polovině tohoto roku. Corso IIA, Corso IIB a budoucí Corso IIC uzavřou výstavbu a urbanistický rozvoj bloku mezi Karlínským náměstím, Thámovou, Křižíkovou a Pernerovou ulicí.

Developer projektu: Real Estate Karlín Group; www.karlin.cz

Generální dodavatel stavby: PODZIMEK a Synové, s.r.o; www.podzimek.cz

Architekt: Šafer Hájek Architekti, www.sha.czProjektant: AED, a.s.; www.aedproject.cz

Zdroj: Karlín Real Estate

Foto: Karlín Real Estate