Po kancelářském projektu BB Centrum, o kterém jsme psali zde, představíme další z obrovských pražských projektů – City na Pankráci.

Do konce listopadu 2007 by se měl objekt nejvyšší budovy v České republice změnit na moderní a nadstandardně vybavenou kancelářskou budovu City Tower. Na rekonstrukci a dostavbě torza budovy bývalého Československého rozhlasu se nyní intenzivně pracuje. V plném proudu je realizace všech přípravných a stavebních prací, které provádí generální dodavatel stavby, konsorcium firem Metrostav a PSJ holding. Budova se tak konečně po mnoha letech stane reprezentativní dominantou Prahy. Celkový finanční objem zakázky, jejímž investorem je developerská skupina ECM, přesáhne částku 1,5 miliardy korun.

Dalším zajímavým projektem na Pankráceké pláni je bytový dům Epoque. V objektu je plánováno několik desítek moderních bytů, přičemž všechny, ať již malá studia či 1+ kk, až po velkoprostorové byty budou mít skvělý výhled na Prahu. Projekt je navržen v duchu tzv. inteligentní domácnosti, kdy uživatelé mohou dálkově ovládat světla,nastavovat rolety, atd. Řízené a programovatelné topení bude možno ovládat i přes mobilní telefon. V podzemí jsou umístěna garážová stání s úložnými prostory přímo u auta. V domě je také navrženo privátní sportovně relaxační centrum s fitness, saunou a plaveckým bazénem.

Třetím z chystaných pankráckých projektů je novostavba administrativního objektu City Deco, která vyroste jižně od budovy Empiria a bude od ní oddělena pouze nízkopodlažním objektem Forum. Východní fasáda bude obrácena směrem k magistrále. Budovu City Deco tvoří tři křídla, propojená příčným traktem do tvaru písmene E. Otevřená atria mezi křídly budou sloužit jako zelené relaxační zóny. Vnitřní dělení administrativních prostor bude variabilní, dělitelné do samostatných celků o velikosti již od 150 m2. V přízemí budou k dispozici obchodní prostory a je zde také umístěn vjezd do podzemních garáží. V úrovni prvního nadzemního podlaží bude projekt City Deco bezprostředně napojen na Kongresové centrum Pankrác a samoobslužnou restauraci v budově Forum.

Projekt City Element bude z jihovýchodního směru otevírat celý komplex City. Zajímavé architektonické řešení v půdorysném tvaru písmene L se zeleným vnitřním atriem a celkovou plochou zhruba 7 011 m2 je určeno pro sídlo středně velké společnosti.

City na Pankáci patří k nejrozsáhlejším územím v Praze, kde vznikají nové moerní budovy. Kromě slavného amerického architekta Richarda Meiera, který se podílel na masterplanu celé Pankrácké pláně, Epoque například navrhuje tuzemský ateliér Radana Hubičky.

S využitím podkladů ECM –var–Repro: ECM