Objekt Brumlovka je třípodlažní budova se základním funkčním využitím pro sport a doplňkovými funkcemi v návaznosti na tuto funkci hlavní. Nachází se na ulici Vyskočilova, mezi budovami Alpha a Beta. V suterénu objektu jsou třípodlažní garáže pro návštěvníky centra. Dále jsou k dispozici parkovací stání na povrchu při ulici Vyskočilova. Podzemní parkoviště je bezbariérově propojeno dvěma výtahy s prvním a druhým podlažím. V prvním podzemním podlaží je umístěna veřejná myčka aut. Jednotlivá podlaží objektu jsou propojena kromě schodišť výtahem umožňujícím přepravu zdravotně postižených osob. Jednotný informační systém objektu umožňuje snadnou orientaci a pohyb osob.

Obchodní pasáž v přízemí objektu, která plní komunikační a relaxační funkci, má druhý vstup z prostoru mezi Brumlovkou a objektem Alpha. Její hlavní funkcí je vytvoření příjemného krytého prostoru mezi nájemními celky obchodních jednotek, které tvoří hlavní občanskou vybavenost BB Centra. V přízemí byl stejně jako v celé budově kladen důraz na použité přírodní materiály - přírodní kamenná dlažba z kvarcitu, kovový perforovaný podhled s integrovanými barevnými světelnými nikami, velkoplošné prosklené výlohy obchodních jednotek, moderní barevné stěrky na stěnách apod. Přízemí je propojeno eskalátory s druhým podlažím, kde se nachází vlastní recepce sportovního centra a napojení na budoucí pěší lávku, která umožní snadné a bezpečné překonání rušné Vyskočilovy ulice.

Podstatná část druhého podlaží a celé třetí podlaží je určeno pro wellness a fitness klub Balance Club Brumlovka. Ve druhém patře se nachází i dětský koutek, jenž je díky oknu a proskleným dveřím opticky propojen s veřejným prostorem. V prostoru recepce klubu, která se nachází ve druhém podlaží, převažují přírodní materiály - dřevěné obklady stěn v kombinaci s barevnými stěnami v korporátních barvách, recepční pult z dřevěných lamel, dlažba z přírodního kamene. Zde je možnost využít nabídky uložení cenností do trezorů s čipovými zámky integrovaných do dřevěného obkladu stěn.

Vzdušné šatny a sprchy jsou prostorem s vysokou frekvencí návštěvníků sportovního centra, z tohoto důvodu je na provedení veškerých povrchů kladen požadavek na vysokou odolnost a zátěž. Šatny jsou vybavené velkoplošnými zrcadly, odkládací poličkou a nástěnnými fénovými hubicemi. Prostor šaten je doplněn velkoformátovými zrcadly, dřevěnými obklady, informačními tabulemi.

Dvěma oddělenými vstupy se ze šaten dostaneme do posilovny nebo do mokré zóny k bazénu. Prostorná fitness hala je částečně dvoupatrová s vloženou galerií. Barevné řešení stěn napomáhá orientaci v prostoru, po celé délce haly je položen zátěžový koberec. Horizontální pásové okno přináší dostatek denního světla. Ve fitness zóně se nachází sportbar sloužící k občerstvení a relaxaci návštěvníků.

Pětadvacetimetrový sportovní bazén, který je přístupný ze šaten po širokém schodišti prosvětleném denním světlem, je rozdělen na část pro kondiční plavání v drahách a část rekreační s tzv. atrakcemi (masážní trysky a sprchy, vířivka, osvětlení bazénové vany). Podél fasády je umístěna lavička z lamel z tropického dřeva, okolo bazénu jsou rozmístěna relaxační lehátka. Prostor bazénu je osvětlen denním světlem přes prosklenou severní fasádu a ze středu dispozice přes malé venkovní atrium. Směrem od bazénu či přes fitness se návštěvník klubu dostane ke dvěma kabinkám se solárii.

Na rozhraní prostoru bazénu a relaxační zóny se nachází další bar pro občerstvení a relaxaci návštěvníků, který obsluhuje obě tato místa. Nachází se zde lehátka, jejichž prostor je vyznačen dřevěnou palubovou podlahou, dále pak dvě saunové kabinky, kruhová pára s hvězdným nebem, kruhová aroma lázeň s vonnými bylinami, kneippova lázeň s masážními oblázky, klasické sprchy, saunové kruhové sprchy apod. Součástí je i relaxační zóna s vlastním vstupem, která je vyhrazena pouze pro ženy.

Sály na aerobic a spinning ve třetím podlaží s dřevěnými podlahami a pásovými horizontálními okny poskytují dostatek prostoru pro aerobní cvičení. Velký sál obsahuje i vyvýšené pódium pro cvičitele.

Část střechy budovy je pochozí – je zde japonská sauna s přístřeškem a sluneční terasa s dřevěnými palubami na opalování. Terasa je přístupná po schodišti z třetího nadzemního podlaží přes malé venkovní atrium, které vnáší denní světlo do středu dispozice. Prostředí je dotvořeno zelení a ve večerních hodinách intimním osvětlením. Z nejvyššího přístupného místa na terase je výhled na město.

O projektu:

Budova Brumlovka, Praha 4, ulice VyskočilovaNovostavba sportovního a relaxačního centra

Architekt: Jan Aulík Doplněná řadou obchodů a služebPřibližně 5 000 m2 pronajmutelné plochyVíce než 190 parkovacích stání

Zdroj: Passerinvest