O ostrově Bora Bora

Ostrov Bora Bora, který spadá do souostroví Francouzské Polynésie, se nachází asi 280 kilometrů od Tahiti. Celé souostroví je výjimečné tím, že je sopečného původu. Velká část z ostrovů je navíc obklopena prstenci korálových útesů. V případě krásného hornatého ostrova Bora Bora leží uvnitř korálového útesu překrásná modrá laguna. Samotný hotelový resort Four Seasons se rozkládá v těsné blízkosti Bora Bora na soukromém ostrůvku Motu Tofari.

Ráj ve Four Seasons

Úchvatná není jen okolní příroda, ale i množství sportovního vyžití a různých druhů relaxace, které toto místo nabízí. Harmonickým dojmem působí také architektonický styl, v němž byl resort Four Seasons v roce 2008 vystavěn.

ČTĚTE TAKÉ:

Stovka bungalovů a sedm vil čerpaly inspiraci v tahitském stylu, pro nějž je typické užití přírodních materiálů. Uvnitř pokojů můžeme najít nábytek z kvalitního týkového dřeva, kamenné obklady či doškové střechy z pandánových listů. Dalším poznávacím znakem jsou vysoké stropy, díky nimž si obyvatelé bungalovů a vil mohou připadat jako v privátním chrámu odpočinku. Dobře vyvážená kombinace dřeva a všudypřítomné zeleně sjednocuje interiéry a exteriéry v jeden celek, který přispívá k celkové příjemné atmosféře.

Architekti

Výslednou podobu celého resortu navrhli architekti Didier Lefort a Pierre-Jean Picart společně s interiérovými designéry ze studia BAMO. Volba těchto dvou architektů nebyla náhodná. Oba už mají za sebou dlouholeté zkušenosti z oblasti moderní architektury i interiérového designu.

Didier Lefort vede vlastní architektonické studio s více než dvacetiletou praxí a vysokou světovou reputací. Specializuje se především na projekty luxusních resortů. Jeho hlavním konceptem, který se prolíná celou jeho prací a zjevný je i v případě hotelu Four Seasons na Bora Bora, je důraz na jednoduchost, modernost, kreativitu a kulturní specifika. Jeho projekty berou v potaz místní prostředí, kulturu, tradice, podnebí i zdroje. Podle těchto kritérií volí materiály, technologii i design. Daří se mu tak dosáhnout efektu souznění architektury s okolní přírodou.

Druhý z tandemu architektů, Pierre-Jean Picart, už má ve svém profesním portfoliu také pěknou řádku projektů. Vedle klasických domů a hotelových resortů navrhoval také například kancelářské budovy nebo lázeňské komplexy.

Pokud se vám představa dovolené v tomto pětihvězdičkovém resortu zalíbila, pak se můžete zabalit a vyrazit. Pro týdenní pobyt si ovšem připravte minimálně 130 až 150 tisíc korun.

Zdroj a foto: Fourseasons.com