Také jste chtěli letět v Zeppelinu a nad korunami palem měkce plout nad tropickým pralesem? I ve Francii jeden takový snílek je: jmenuje se Jean-Marie Massaud a je to poměrně slavný designér (psali jsme o něm zhruba před rokem zde). Když byl před dvěma lety v Praze a přednášel o svém designu a projektech, zmínil i létající hotel z říše snů - Manned Cloud létající hotel. Vzducholoď pro snílky, kteří milují příběhy Julese Verna.

Dva v jednom: Vzducholoď a hotel

Pojďte se s námi podívat do hotelu – vzducholodi. Jean-Marie Massaud na jeho přípravě spolupracoval s francouzským institutem pro letecký výzkum ONERA (Office National d’Etudes et de Recherche Aérospatiale) a výsledkem je elegantní vzducholoď pro 40 hostů, které obsluhuje personál čítající 15 lidí.

Pro technické nadšence hned na začátku uvádíme pár důležitých údajů: dolet neuvěřitelných 5.000 km, rychlost letu 130 km za hodinu (nejvyšší pak až 170 km za hod.). Dvě kabiny zahrnují restaurant, knihovnu, fitness a malé lázně. Je to takový lifestylový Zeppelin, říká autor. Manned Cloud je alternativní projekt, který zkoumá možnosti, jak spojit cestování, odpočinek a nové technologie. Během třídenního letu objevíte krásu klidného letu kolem světa, odpočinete si a hlavně… získáte nezapomenutelný zážitek. Paluba se nachází ve dvou patrech o rozloze 500 a 600 m2 a poskytuje všem pasažérům pohodlí pětihvězdičkového hotelu.

Zatím jen na papíře

Zní to skvěle, že? Ovšem, pokud se ptáte, kde si můžete rezervovat lístky na tento let, zklameme vás. Na projektu se pracuje, ale samotná vzducholoď je zatím ve fázi příprav. Jean-Marie Massaud doufá, snad letos by se mohla realizovat, ale upřímně řečeno, je to spíš takový klukovský sen velkého kluka.

O autorovi létajícího hotelu

Francouzský designér Jean-Marie Massaud (1966) navrhuje pro prestižní firmy (např. Cassina, Poltrona Frau, Porro, Axor a Cappellini). V posledním desetiletí přispěl zásadním způsobem k vývoji současného světového designu. V rámci svého Studia Massaud (spolu s D. Pouzetem) se kromě designu rovněž věnuje architektonickým projektům (právě se dokončuje stadion Vulcano v Mexiku).

-var-Foto: Studio Massaud