Stavba domu byla realizována roku 2005 a stojí za ní architektonické a designové studio Incorporated Architecture & Design, které se zaměřuje na nejrůznější projekty od návrhů netradičních hotelů, restaurací, galerií po návrhy a realizace soukromých domů.

ČTĚTE TAKÉ:

Domy jako stodoly

Jedná se o první ze třech privátních sídel, které studio v této lokalitě vytvořilo. Všechna mají několik společných rysů, které stojí za zmínku. Architekti si dali za cíl návrat ke kořenům této venkovské a částečně také farmářské oblasti, proto všechny tři zmiňované domy čerpaly svou tvarovou inspiraci v tradičních stodolách. Díky tomu jsou na šířku relativně úzké, ale na délku výrazně protáhlé. Tyto domy se také snaží nevyčnívat z okolí, naopak jako by se snažily spíše přirozeně zapadnout.

Dřevo a sklo

Venkovní příroda se výrazně promítá do použitých materiálů – v exteriéru a interiéru dominuje dřevo, a to nejen v podobě funkčních prvků, ale také v dekoracích. I celá konstrukce domu je vyrobena pouze ze dřeva, bez použití ocelových nosníků. Ochudit se o požitek z překrásné krajiny by bylo v tomto případě barbarství. Dům je z toho důvodu po celé délce (a po obou stranách) hojně prosklen. Mohlo tak vzniknout oněch již zmiňovaných šestnáctero vstupů do interiéru, které umožňují pohodlný vstup na venkovní terasu, kterou zdobí jak jinak než stylový venkovní nábytek vyrobený ze dřeva.

Vnitřní zóny na sebe navazují

Dům nabízí příjemných 125 metrů čtverečních obytné plochy. Interiéry jsou díky velkým proskleným plochám a vysokým stropům vzdušné a prosvětlené. Jednotlivé zóny domu jsou vzhledem k jeho proporcím poskládané za sebou a navazují na sebe. V centru domu je umístěna multifunkční místnost, která spojuje obývací část s jídelnou a kuchyní. Na tu po obou stranách zrcadlově navazují koupelny a za nimi, úplně na koncích, můžeme najít v nejsoukromějších prostorech domu dvě ložnice.

Zdroj a foto: Incorporatedny.com