Česká a světová architektura u nás. Jeden týden. Na desítkách míst. Nejdůležitější pro vás jsou tahle místa: Letohrádek královny Anny v Praze, Tereziánské křídlo Starého královského paláce a Národní technická knihovna – Ballingův sál. Tady se setkáte s architekturou, českými i světovými architekty věhlasných jmen a s lidmi, kterým slovo architektura něco skutečně říká.

Festival se může stát inspirací pro širokou veřejnost a rozšířit i osvěžit pohled na architekturu jako nedílnou a důležitou součást lidské kultury od historie po dnešní dobu. Letošní festival nabízí také zajímavosti z historie dopravy. Součástí výstav v Letohrádku královny Anny na Pražském hradě je časová osa vývoje dopravy od jejích počátků až po současnost.

Expozice je obohacena o historické exponáty, filmy a fotografie. Pražský hrad oživí architektura hned na dvou místech, a to v Letohrádku královny Anny a v Tereziánském křídle Starého královského paláce (výstava Boris Podrecca – Architekt). Pro přímá setkání s architekty budou sloužit prostory NTK, kde proběhnou přednášky světových osobností architektury. Do programu festivalu bude v letošním roce zařazena i řada zajímavých expozic a muzeí, souvisejících s dopravou a dopravní infrastrukturou z celé České republiky – auta, železnice, letadla, lodě. Tento program bude zajímavý i pro rodiny s dětmi – například Muzeum lega, Muzeum stavebnice Merkur, Království železnic nebo Muzeum modelové železnice děti jistě nadchnou.

Kde co najdete:

1. Letohrádek královny Anny

  • Výstava Doprava, infrastruktura a územní rozvoj států V4+2
  • Výstava Arch World
  • Výstava Arch Works CZ&SK

2. Tereziánské křídlo Starého královského paláce

3. Národní technická knihovna - Ballingův sál

  • Přednášky, výstava

4. Kulturní instituty zúčastněných zemí

  • Přednášky, výstavy

5. Doprovodný program

A. Muzea

B. Procházky za architekturou

Více informací na www.architectureweek.cz