Rezidence u německého města Falkenberg přitom nevypadá nijak odizolovaně. Naopak. Překvapuje lehkostí a otevřeností do okolní krajiny. Dílo je výsledkem mnichovské kanceláře Bessing + Brokmeier Architekten. Tamní architekti museli pro splnění formálních požadavků územního plánu vycházet z tvaru sedlové střechy, což lehce předurčilo výslednou podobu projektu. Zvolili však asymetrické řešení, které plně odráží vnitřní strukturu objektu. Užší a strmější severně orientovaná část střechy tak dosahuje pouze hloubky vstupní zóny a sousedících místností pod ní. Přístupový blok rezidence skrze přilehlou zahradu chrání uzavřená fasáda. Průnik světla zde zajišťuje v podstatě pouze průhledný skleněný pás, tyčící se od země až ke stropu, a prosklený vstupní systém. Po vkročení do interiéru však návštěvníky ohromí vzdušný a z jižní strany maximálně prosvětlený obytný prostor.

Přízemí rezidence bylo navrženo v duchu otevřeného prostoru, vzájemně se zde prolínají kuchyně, jídelna i obývací pokoj s krbem. Do horního patra se z obytné plochy dostanete po krásném otevřeném schodišti, které v interiéru vytváří neopomenutelný designový prvek. Zpřístupňuje pracovnu s velkou knihovnou, ložnici s nemalou postelí, další klidové místnosti i prostornou krytou terasu. Ta za hezkých slunných dnů automaticky plní stínicí funkci v přízemní části. Obě celoplošně prosklená patra z jižní strany nabízejí dokonalý výhled do okolní přírody.

Pro splnění požadavků na energetickou efektivnost objektu, stejně jako komfortní užívání a design zvolili architekti systém Schüco ASS 70.HI, pákové posuvné dveře s maximální tepelnou izolací Ud

Také investorovo přání v podobě minimální závislosti na místních dodavatelích elektrické energie bylo vyslyšeno. V kontrastu s řešením střechy v severní části domu je totiž její jižní polovina díky mírnějšímu sklonu uzpůsobena k maximálnímu využití. Téměř celou polovinu jižně orientované střešní části tak pokrývají solární kolektory a fotovoltaické panely. Oba typy panelů jsou od stejné firmy jako okna. V kombinaci s tepelným čerpadlem téže značky je dosaženo stavu, za kterého je objekt z pohledu spotřeby energie na vytápění a ohřev vody zcela soběstačný.

K úspornému provozu bez teplotních ztrát významně přispívá i systém řízeného větrání s rekuperací tepla. Celkově je tak propočet na primárně spotřebovanou energii v porovnání s nominální hodnotou stanovenou německými předpisy, regulujícími energetické úspory, méně než třetinový. Kalkulace po prvním zimním provozu rezidence ukázaly, že ze 70 % byl objekt energeticky soběstačný. Dobrých šest měsíců v roce vykazuje rodinný dům pozitivní energetickou bilanci a je schopen odvádět elektřinu do sítě. Pouze v zimě, kdy se značná část vytvořené energie spotřebuje na pohon tepelného čerpadla, musí být přibližně 30 % energie dokupováno.