Designéři ze studia Berdaguer & Péjus dostali za úkol změnit původní dům (jen tak mimochodem používaný jako škola, vězení a také jako márnice) na něco nového, netradičního, co by změnilo zcela ducha tohoto místa. A právě slovo duch je tu důležitý. Designéři vytvořili tuhle bílou stavbu, která má připomínat ducha, kterého není třeba se bát.

Nyní jde o domek pro hosty. Však se také jmenuje Gue(ho)st House, což je složenina slova Guest a Host. V něm by měli být ubytovaní hosté, kteří přijedou do sousedního uměleckého centra. Budou se moci ubytovat uvnitř tohoto ducha v několika menších pokojích – samozřejmě pořádně omítnutých bílou barvou.

DALŠÍ NETRADIČNÍ ARCHITEKTURU NAJDETE TŘEBA TADY:

Celá budova je takto upravená a navíc se „rozlézá“ i do prostoru parku. Zde pak vystupuje nad povrch plastová lavička podobných tvarů a designu. Samozřejmě, že umělecké centrum, které nechalo tuto budovu přestavět k 20. výročí svého vzniku, využije Gue(ho)st House také jako centrálu pro své večírky. Je zde totiž i velká hala, kde se mohou pořádat společenská setkání.

Zdroj foto: Berdaguer & Péjus