Jen dvě úzká okna a k tomu dveře. Jinak nic. Prázdná plocha otočená do ulice. To není ideální stav, který by asi potěšil sousedy a vůbec všechny, kteří ulicí prochází. Kdyby byly takové domy všude, pak by to u nás vypadalo jako v bunkru.

VÍCE O ZAJÍMAVÉ ARCHITEKTUŘE SE DOČTETE V NAŠEM VELKÉM SPECIÁLU!

Na druhou stranu ale právě tohle nejvíc chrání soukromí a neláká nenechavce. Ale stačí vejít do zahrady a celý dům se jako kouzelným proutkem promění. Rakouská architektonická kancelář Kienesberger Schröckenfuchs Architektur postavila nedaleko města Wels tento dům pro to, ne aby odrazoval, ale aby byl co nejlepším místem pro život. Z druhé strany z kostky vystupuje do zahrady velká prosklená přístavba, kde je obývací pokoj, jídelna a kuchyně. V hlavní kostce pak jsou ložnice, koupelny a zázemí.

V celém domě je pak cítit důraz na minimalismus, jednoduchost a funkci. Fantastické je, že celá přístavba se dá otevřít na terasu a do zahrady, takže spojení s přírodou je tu velmi intenzivní. Kuchyně se tak rázem stane kuchyní venkovní a obědvat se dá i na dřevěné terase.