Nenajdete ho u nás ani v Evropě. Jde o srub v horách Telluride ve státě Colorado v USA. Jde o stavbu srubu na bázi jiného, který zde už stál v osmdesátých letech minulého století. Dvě architektonická studia (TruLinea a Studio Frank) se dala dohromady a vytvořila fantastický dům pro žití moderní rodiny. Perfektně zakomponovaný dům do přírody a krajiny nevyčnívá, nepřesahuje, není arogantní, nesnaží se být za každou cenu moderní (jak to bylo s víkendovou chatou, kterou jsme vám nedávno představovali) a není to na první pohled žádný milionářský kolos.

Naopak. Jednoduchá dřevěná stavba srubu působí velmi jednoduše, a přitom vzdušně díky velkým oknům. Uvnitř prakticky celé přízemí zabírá společenská místnost. Jde o obývací pokoj spojený s kuchyní. Centrálně je zde umístěný krb v jednoduchém obložení. Ten ukazuje, že není třeba dělat z krbu honosnou superstavbu, když oheň dokáže i v jednoduchém obkladu upoutat dostatečně pozornost. Stejným obkladem pak jsou potaženy i části stropu a některé prvky dalších stěn.

ZE SVĚTOVÉ ARCHITEKTURY JSME VÁM TAKÉ PŘEDSTAVOVALI:

V horní části jsou pak dvě ložnice s luxusním výhledem do kraje a také dvě velké koupelny. Za pozornost stojí i jedna místnost v přízemí, která není nijak velká, ale zato má v sobě dvě palandy. Samozřejmě, že jde o návštěvnický pokoj, který je prý neustále plný, protože sem míří kamarádi na víkendy i celé týdny za přírodou, lyžováním i lovem.