Několik architektů ze skupiny T3arc se rozhodlo pro opravdu nezvyklý kousek. Nedaleko hlavního mexického města totiž navrhli hotel, jehož jednotlivé pokoje tvoří gigantické betonové trubky o průměru 2,3 metru.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Luxusní hotel v recyklovaných trubkách

Celý komplex, určený pro ubytování turistů, dostal přiléhavý název TuboHotel (tj. TrubkoHotel) a tvoří jej 20 pokojů. Pokojové roury, které jsou poskládané do malých pyramid, se nacházejí v malé vesničce asi 45 minut jízdy od Mexico City, nedaleko pohoří Sierra del Tepozteco, na které je ze všech hotelových pokojů nádherný výhled.

Vybavení TuboHotelu si s ničím nezadá s tradičně zařízenými pokoji. Sice je v těch kulatých trochu méně místa, ale vešla se do nich velká postel, nějaké ty úložné prostory, osvětlení i větrák. Sprchy a toalety se ovšem nachází v oddělených prostorech mimo vlastní ubytování.

Cena je příznivá

Stavba netradičního ekohotelu z recyklovaných betonových trubek trvala necelé tři měsíce a v provozu je již od roku 2010. Příjemnou zprávou pro potenciální zájemce o ubytování v tomto hotelovém komplexu je relativně příznivá cena, která vychází v průměru 500 pesos za osobu na jednu noc. V přepočtu vás tak noc v mexické odpadní rouře s nádherným panoramatickým výhledem na okolní hornatou přírodu vyjde na necelých 750 korun.

Zdroj: TuboHotel, Freshome, Dornob