Dům, příznačně nazývaný jako the House of Stone (Dům z kamene), se nachází v nádherné přírodě nedaleko pohoří Fafe mountains. Nepřehlédnutelným rysem celé stavby jsou obří balvany, mezi nimiž tento dům vyrostl. Právě tyto veliké kameny dodávají celému objektu jeho charakteristický vzhled, který jako by upomínal na doby dávno minulé.

ČTĚTE TAKÉ:

Nezamýšlená atrakce pro turisty

Přitom samotný dům není zas tak starý. Byl postaven v roce 1974 jako rodinné venkovské sídlo. V současnosti funguje více než jako rekreační objekt spíš jako turistická atrakce, která každoročně přiláká velké množství návštěvníků a zvědavců z celého světa.

Není proto divu, že současný majitel Vitor Rodrigues opatřil dům neprůstřelnými okny a ocelovými vstupními dveřmi. Ani přes tato opatření a nádhernou okolní přírodu však v domě nenašel vzhledem k zástupu zvědavých turistů klid a musel se odstěhovat. Velmi často se jeho kamenný dům stával také terčem lupičů a vandalů.

Interiér zdobí kamenný krb, venku najdete i bazén

Uvnitř této architektonické rarity se nacházejí dvě obyvatelná podlaží. Najdeme tu také krb, nábytek vyrobený ze dřeva a kamene, krásné dřevěné schodiště a několik pokojů. Zajímavostí domu je jeho venkovní bazének, který se nachází v jednom z venkovních kamenů.

Ačkoli nejde o ukázku moderní architektury ani pokroku v kultuře bydlení, tento dům si i přes nechtěnou pozornost, která se na něj upírá, uchovává své nenahraditelné kouzlo jedinečnosti.

Foto: Feliciano Guimarães