Jde o netradiční přestavbu, která není taková, jakou bychom si asi představovali u nás v Čechách. Tady bychom přiznávali stěny a hledali místo, jak prolnout historii s modernou. Jenže tahle stodola nebyla tak stará a nebyla tak pěkná, takže vlastně veškeré její původní tvarosloví je setřeno. Ale přesto má stále svou charakteristickou siluetu, a zapadá tak do krajiny, ke které patří.

Zaujala vás tahle architektura ze zahraničí? Tak tu máme i víc inspirací:

Buro2 vlastně nechali jen některé stěny stodoly a všechno ostatní je nové. Dům je obložen dřevem, ale ne kompaktně, ale jen jako pohledový, široce rozchodný materiál. Uvnitř pak vládne světlo. A to i přesto, že dům má na bocích jen dvoje velká okna, která jsou navíc krytá právě dřevěným mřížovím, jenže se v případě obývání zvednou na plynových vzpěrách nahoru. Nejvíc světla totiž do interiéru vpouští celoskleněné boční stěny, které jsou otevřené do krajiny. Za jednou je velká ložnice spojená s prosklenou koupelnou a na druhé straně pak obývací pokoj s pracovním stolem. Aby slunce příliš nezasahovalo do interiéru, je opláštění dřevem předsunuto o několik metrů přes kraj budovy.

Pokud by chtěl majitel více soukromí, je ve stěnách schovaný posuvný paraván, který jezdí v integrovaných kolejnicích, takže celá prosklená stěna se během několika sekund zatáhne.

V domě je všechno, včetně ložnice pro návštěvy v mezaninu, pokoje pro děti, ale i malé knihovny.