Michal Kunc není žádným začátečníkem ve svém oboru. Jeho životopis například zaujme i tím, že sám je vyučený truhlář, takže ví, jak se se dřevem pracuje. Ale také má vyšší uměleckoprůmyslovou školu se zaměřením na design a konstrukci nábytku a design dřevěných hraček. A to není všechno. Pak si střihl Vysokou školu uměleckoprůmyslovou, kde mu vedoucí byla Eva Jiřičná. Takže životopis má luxusní a jeho vzdělání je tu znát.

Ano, i na zelenečském domě je znát. Vždyť tento polobungalov je zčásti obložený ocelí, zčásti rezavým cortenem a hlavně dřevem. „Mozaika objem domu opticky zmenšuje, navíc materiály na sebe vzájemně působí, dům bude krásně stárnout, dozrávat podle toho, jak se budou povrchy a materiály vlivem počasí a času postupně měnit… živá architektura…,“ říká Michal Kunc. Dům z ulice vypadá sice moderně, ale přesto klasicky. Ze zahrady už je to jiné. Jde o spojení klasické sedlové střechy s bungalovem, který je do něj jaksi vpasovaný. Ale příjemně. A stejně tak se to promítá do interiéru. Část domu se sedlovou střechou je určena pro společenský život rodiny, prostor je otevřen až pod šikmou střechu, uprostřed je vestavěn dům v domě – kostka s kuchyní a pracovnou.

Část s plochou střechou je ukryta v zahradě, je určena intimnímu životu rodiny - ložnice, pokoje, zázemí. No podívejte se sami, jak jeho dílo nyní vypadá.