Ačkoliv je Skidome stále ve fázi projektu, už nyní zaujal světovou veřejnost - a to nejen svou odvážnou aspirací na vůbec největší lyžařský areál na světě, ale také svou designovou čistotou.

Lyžařský areál ve tvaru vločky

Areál ve tvaru vločky se bude tyčit přímo nad řekou, která protéká městem Randers. Jeho ramena budou tvořit tři protínající se oblouky, na nichž se bude nacházet osm svahů – šest vnitřních a dva venkovní. Každý z oblouků by měl měřit úctyhodných 700 metrů a v nejvyšším místě budou dosahovat výšky až 110 metrů nad zemí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Vyžití nejen pro lyžaře

Dánský Skidome by se měl rozkládat na 100 000 metrech čtverečních, čímž z pomyslné první příčky největších lyžařských areálů sesadí dubajský skidome, který se rozpíná na 70 000 čtverečních metrech. Areál by měl pojmout až 3 tisíce návštěvníků, kterým vedle lyžařského zážitku na oblíbených lyžařských trasách s kvalitním sněhem nabídne také vyžití v několika sportovních parcích (včetně freestyle parku), hotel, restauraci, bar a obchody.

Perfektní design slibuje velký sportovní zážitek

Vedle minimalisticky pojatého designu je tento Skidome poutavý ještě v jednom ohledu. Na rozdíl od ostatních, již realizovaných staveb tohoto typu, dánský areál zaujme i svým vzdušným pojetím vnitřních prostor. Obvyklým nedostatkem skidomů totiž bývá nedostatek oken, která by do vnitřních prostor přiváděla denní světlo. Tomu se však architekti ze studia Cebra elegantně vyvarovali, když v projektu počítají s hojně prosklenými bočními stěnami.

Termín začátku realizace projektu zatím nebyl upřesněn.

Foto: SkidomeDenmark