Unikátní čtyřpodlažní budova má otevřená podlaží prakticky bez interiérových stěn a ty chybějí i na fasádě, která je tvořená výhradně posuvnými celostěnovými okny. Jednotlivá podlaží spojuje točité schodiště vinoucí se středem budovy až po střešní terasu.

Čtyřpodlažní budova překypuje bujnou zelení různých druhů a vzrůstů a do značné míry tu nahrazuje stěny a nábytek. Ten je zde použitý skutečně jen v minimální míře. Pro dosažení většího soukromí jsou v domě závěsy, které slouží nejen na zakrytí prosklené fasády, ale i na členění vnitřních prostor. V přízemí domu se nachází obývací pokoj s kuchyní, druhé a třetí poschodí je vyčleněné pro ložnice, na třetím poschodí je pak i koupelna. Čtvrté poschodí je vyhrazené pracovně, kterou lze propojit se střešní terasou. Na té se navíc nachází samostatná místnost využitelná například jako pokoj pro hosty nebo jako sklad zahradního nábytku.

Prakticky přehledná, neuvěřitelně lehce a vzdušně působící budova je zalitá světlem a zásluhou živých rostlin má i příjemné mikroklima se svěžím a voňavým vzduchem. Celý prostor působí mimořádně příjemně a relaxačně nejen zevnitř, ale i při pohledu zvenku.

Autorem této zelené oázy uprostřed rušného města je úspěšný japonský architekt Ryue Nishizawa. Tímto projektem chtěl demonstrovat, že život v nejlidnatějším městě světa nemusí nutně znamenat obětování čistého, dýchatelného vzduchu a otevřeného prostoru.

Foto: inhabitat.com