Hakansson Tegman měl základní požadavky – soukromí a přitom život v přírodě. Zachovat přitom všechny základní hodnoty švédského životního stylu – jednoduchost, ryzí funkcionalita a ohled na přírodu. Sundberg vytvořil dvoukřídlý dům, který toto splňuje bezezbytku.

Dům s rozevřením do V má v jednom křídle soukromé pokoje, místo pro rodinu a jejich život a v druhém křídle pak jsou pokoje pro hosty. Není to ale tak jednoduché – západní křídlo v sobě zahrnuje kuchyň, jídelnu, obývací pokoj, knihovnu a zimní zahradu. Severní křídlo pak v sobě má tři ložnice, přičemž jedna je pro návštěvy a má i vlastní vchod.

DALŠÍ INSPIRACI Z ARCHITEKTURY NAJDETE ZDE:

Co je na domě zajímavé, je jeho propojení s okolím. Dům má ohromná okna, která se dají kompletně odklopit, takže téměř všechny místnosti v domě mohou být zcela otevřené do zahrady. Nejlépe je to vidět na obývacím pokoji a zimní zahradě.

Aby slunce, které sice ve Švédsku nemá tu štiplavost, při svém plochém světle neobtěžovalo v interiérech, jsou před fasádou ještě připraveny posuvné paravány zasazené do kolejnic. Mezi nimi a okny tak vzniká jakási chodbička, kterou je možné také využívat jako terasu nebo součást pokoje při otevřených oknech.