Další z luxusních domů, jenž se dostal do našeho hledáčku, stojí v metropoli Argentiny. Pochází z dílny architektonického studia Barrionuevo Sierchuk Arquitectas a nese název Agua (v překladu voda). Už na první pohled nás může zaujmout spojením jednoduchých geometrických tvarů (a to v podobě samotné stavby či jejích jednotlivých prvků, například oken) s rustikální kamennou zdí, která tvoří optický i stavební základ domu.




ČTĚTE TAKÉ:

Výhled na řeku je k nezaplacení

Dům se rozkládá na pozemku o velikosti 2 000 metrů čtverečních a samotná obytná plocha stavby nabízí přepychových 450 čtverečních metrů. Orientován je na severovýchodní stranu a majitelům poskytuje krásný výhled na řeku Canal Arias.

Když se spojí kámen a voda v harmonické souznění

Tato luxusní vila si zakládá na propojení dvou přírodních prvků – kamene a vody. První z nich se opakuje v exteriéru stejně intenzivně jako ve vnitřních prostorech domu. Dvě kamenné zdi tvoří dokonce stavební základy. Ani v interiéru nejsou kameny nijak potlačeny, právě naopak. Najdeme je zde ve formě stylového krbu (ten tvoří částečnou přepážku mezi jinak otevřeným prostorem v přízemí), na schodišti i v koupelně. Druhý prvek – voda, je zastoupen nejen rozlehlým venkovním bazénem, ale také řekou, která protéká v těsné blízkosti domu.

Komfort a čistota

Přízemí domu nemá o světlo nouzi, za což vděčí obrovským proskleným oknům, která lze podle potřeby vysouvat, a celý interiér tak otevřít a vlastně ho i propojit s venkovní terasou. Na tu pak navazuje již zmiňovaný podlouhlý bazén. V horním patře můžeme opět najít soukromou zónu s ložnicí, několika pokoji pro hosty a nádhernou terasou.

CELÝ SPECIÁL O EXKLUZIVNÍM BYDLENÍ V ČASOPISU DŮM&ZAHRADA 5/13. OBJEDNAT SI JEJ MŮŽETE JAK V KLASICKÉ TIŠTĚNÉ PODOBĚ (VEŠKERÉ INFORMACE O PŘEDPLATNÉM NAJDETE ZDE) NEBO V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ PRO VAŠE POČÍTAČE, TABLETY ČI MOBILNÍ TELEFONY.