Monacké knížectví, které sousedí s jediným státem – s Francií, patří sice svou rozlohou o velikosti dvou čtverečních kilometrů k nejmenším státům světa (hned po Vatikánu je Monako druhým nejmenším státem vůbec), zároveň se ale řadí i k výborně prosperujícím zemím. Kromě cestovního ruchu Monako těží také z příjmu z kasin či bankovnictví a mezi jeho typické znaky patří tradiční známky luxusu, jako jsou přepychové jachty, rychlá auta a nepochybně i moderní architektura.



ČTĚTE TAKÉ:

Tour Odéon – privátní bydlení se servisem pětihvězdičkového hotelu

V roce 2014 se bude tento malý městský stát ležící na Azurovém pobřeží Středozemního moře moci pyšnit novou chloubou. Konkrétně novou nejvyšší budovou země nazvanou Tour Odéon, jejíž stavba probíhá už od roku 2009, tedy od doby, kdy Monako téměř po třiceti letech zrušilo zákaz staveb výškových budov, jenž zde platil od roku 1980.

Dvouvěžový mrakodrap Tour Odéon navrhl architekt Alexandre Giraldi. Bude měřit 170 metrů a zájemcům nabídne 70 luxusních apartmánů (které budou čítat od jedné po šest ložnic), dva dvoupodlažní byty o velikosti 1 200 metrů čtverečních a nakonec i již zmiňovaný pětipatrový ateliérový byt s rozlohou přes 3 300 čtverečních metrů. Všechny byty, jejichž interiéry navrhlo studio Alberto Pinto Agency, budou díky obrovským proskleným oknům skvěle prosvětlené denním světlem a obyvatelům zajistí nádherný výhled na Středozemní moře.

Cílem tohoto luxusního mrakodrapu je nabídnout jeho obyvatelům perfektní servis pětihvězdičkového hotelu v jejich vlastních soukromých domovech. Majitelé těchto bytů a rezidencí tak budou moci využívat každodenního úklidu, mytí aut či služeb komorníka. Samozřejmě zde budou také administrativní prostory, obchody či wellness centrum s bazénem, nabídkou masáží či posilovnou.

Zdroj: odeon.mc