Villa Indigo se řadí mezi nedávno dokončené projekty španělského architektonického studia Josep Camps and Olga Felip, které tuto moderní jednopodlažní stavbu navrhlo pro společnost PGA Catalunya Resort, jež svým klientům nabízí k pronájmu luxusní vily a domy různě po světě - třeba ve Švédsku, na Ibize, Francouzské riviéře, Mauriciu nebo v Keni.

Do hor, k moři i na golf

Tento nízký dům najdeme na evropské poměry v poměrně méně exotické lokalitě Caldes de Malavella, která se nachází na východě Španělska, jen pár kilometrů od Barcelony. Tato oblast ovšem nabízí velký komfort, nádhernou přírodu, blízké moře i hory a skvělé vyžití pro milovníky golfu.

ČTĚTE TAKÉ:

Jedno podlaží bohatě stačí

Rozlehlý dům nabízí nájemníkům (vejde se jich sem až šest najednou) přes 180 metrů čtverečních obytné plochy. V přízemním podlaží tak najdeme velký propojený prostor, kde se nachází vše důležité - kuchyně, obývací místnost, jídelna, tři ložnice a dvě koupelny. Neopomenutelnou součástí pozemku je také pečlivě upravená zahrada s překrásným "nekonečným" bazénem.

Výhled na nekonečný bazén

Prakticky celá jedna stěna domu je tvořena velkými skleněnými plochami, jimiž do domu proniká velké množství denního světla. Zároveň při pohledu z interiéru vytvářejí dojem plynulého přechodu mezi zahradou a vnitřní částí domu.

Z jídelny, kuchyně, obýváku i z některých ložnic tak nájemníci vidí přímo do krásně upravené zahrady s bazénem. Aby byl dojem z odpočinkové dovolené dokonalý, architekti nezapomněli ani na příjemně osvětlenou terasu přímo u domu a na zpevnění ploch kolem bazénu, kde se dá příjemně relaxovat na pohodlných lehátkách.

Foto: Pedro Pegenaute Studio

Autor: Josep Camps and Olga Felip Arquitecturia