Starý větrný mlýn z roku 1841 byl kompletně přebudován. Svému původnímu účelu už dávno přestal sloužit a nechat jej ležet ladem by byl hřích. Usadil se v něm nový designový hotel. Samozřejmě, že velikost mlýna nestačila, tak byla hned vedle na bývalých pastvinách postavena přístavba. A ne ledajaká. Jde o betonový kvádr s velkými skleněnými plochami, ve kterých se mlýn zrcadlí. Nejde o nic vysokého. Je to přízemní stavba, která neruší okolí, neznásilňuje historii starého mlýnu a nesnaží se na sebe poutat pozornost. Naopak. Snaží se nenápadně doplnit staré moderním a právě reflexí ve sklech se na historii odkazovat.

Architektura hotelů je fascinující. Přesvědčte se sami:

Uvnitř se opět snoubí supermoderní design s historií. Jídelna ve staré budově je doplněna moderním barem, najdete tu 45 pokojů, bistro, bazén a také moderní přístup k zákazníkům. Ti mohou pomocí iPodu komunikovat se správou hotelu, objednávat si jídlo na pokoj, získávat různé informace, a to všechno, aniž by se pohnuli ze svého křesla v pokoji nebo v baru.

d-hotel

D-hotel je navíc ekologický. Na svůj provoz si „vydělává“ 500 čtverečními metry solárních panelů, umístěných na střeše nové přístavby (trefně pojmenované d-boxx).

Foto: Claude Smekens and Gerald Van Rafelghem/d-hotel