Ultra moderní rodinný dům z dílny Whipple Russell Architects vyrostl v roce 2009 na jednom z vyvýšených míst kalifornských Hollywood Hills. Z tohoto lukrativního místa se naskýtá dechberoucí pohled na celé Los Angeles, které tak majiteli domu v podstatě leží u nohou.

Výhled, který nelze nemilovat

Právě jedinečný požitek z nádherného výhledu dal impuls k poměrně velkému zastoupení skleněných ploch v domě. Obří okna jsou všude. Ve velké části domu sahají od podlahy až po strop, propojují interiéry s venkovními terasami a dokonce se z velké části podílejí i na předělech v samotných vnitřních prostorech. Přes den je tak dům prozářen přirozeným světlem, a v noci naopak nabízí pohled na noční město ozářené tisíci světelnými body.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Ukázková moderna

Vnitřní prostory domu jsou zařízeny velmi moderně. Interiéry jsou propojené a velice prostorné. Ze zařízení je cítit, že v domě žije svobodný muž. Nikde není příliš nábytku ani dekorací, vše je zařízeno účelně. Většina podlahové plochy je pokryta světlou dlažbou, což ještě umocňuje dojem rozsáhlého jednotného prostoru.

Objevuje se zde i funkcionalistický prvek odhalených nosných kovových sloupů. Netradičně a technicky pokročile je pojatý například i jídelní stůl - ten je totiž možné automaticky během několika vteřin složit do minimalistické kostky, u níž by nikdo nehádal, že může sloužit jako místo, kde se (v rozložené podobě) pohodlně nají i deset strávníků.

V obýváku parkuje auto

Futuristický dojem podtrhuje osvětlení, na kterém se v domě tedy rozhodně nešetřilo. Stropům vládnou vedle centrálních svítidel i bodová světla doplněná o další intimnější osvětlení v podhledech i v nábytku. Nevídaným doplňkem interiéru je v tomto domě luxusní automobil, který je majitelovou chloubou, a tudíž má výsadu parkovat prakticky v obýváku.

Foto: Whipple Russell Architects