Pozemek byl příliš malý na to, aby pojmul pro tuto oblast typický bungalov. Tak se musela vytvořit dvoupodlažní budova, která by však výrazně nepřesáhla okolní zástavbu. Navíc se zadání řídilo cílem postavit dům, který by měl co nejnižší uhlíkovou stopu. Energie se tak měly získávat přirozenou cestou, a ne z elektráren.

Klopf Architecture vytvořili projekt domu, který je kompletně izolován. Špičková okna i izolace stěn musely být konzultovány se strojními inženýry. Situace v Kalifornii je trochu jiná než u nás. Zde je totiž největší problém s chlazením, a nikoli s vytápěním. To muselo být zohledněno do konstrukce domu, který má na střeše solární panely, které dodávají domu tolik energie, že ze sítě již žádnou nepotřebuje. Tedy potřebuje, ale jen ve výjimečných případech. Zato víc dodá zpět do sítě.

Samotný dům se vyznačuje čistotou a jednoduchostí. Není to žádný architektonický výstřelek. Je to otevřený prostor komunikující s okolím prostřednictvím velkých prosklených ploch na fasádě, kam nesvítí slunce. V interiéru se výrazně prosadily dva konstrukční materiály – ocel a pohledový beton. Pro zjemnění je v centrálním prostoru použita čistá bílá barva a výrazná dřevěná podlaha, která dělá prostor útulným.

Photos ©2011 Mariko Reed