Na turisty tady čeká překrásná příroda, horké prameny, vysoké hory i vynikající kuchyně. A abychom nezapomněli - také zajímavá architektura a kvalitní interiérový design.

Moderní bydlení v moderním bytě

Tento poměrně velký městský byt, také nazývaný jako Chou Residence, je dílem designérů ze studia PMK+designers. Nachází se ve městě Kaoshsiung City, ve vnitrozemní části ostrova.

ČTĚTE TAKÉ:

Ačkoliv se jedná o byt, nikoli o dům, je i zde patrná snaha o prolnutí s přírodou. K bytu tak náleží prostorný balkon, který se svými rozměry téměř přibližuje velikosti samotného bytu.

Cílem interiérových designérů bylo, aby vnitřní prostory bytu působily jednoduchým, a přitom i silným dojmem.

Ústředním prvkem obytné zóny, jež spojuje obývák, kuchyň i jídelnu, je mohutný dřevěný stůl (vyrobený z jediného kusu dřeva o velikosti 640 x 110 centimetrů), který slouží jako kuchyňský ostrůvek i jako jídelní stůl.

Dřevo, kov a beton

Zásadním faktorem při vybavování interiéru byly zvolené materiály. V hojné míře tu najdeme masivní dřevo, beton a surový kov, což je kombinace evokující industriální design. Ve spojení s velkým množstvím dřeva je však tento dojem mírně potlačen a byt působí o to útulněji.

Foto: PMK+designers