Když si někdo staví dům, tak se většinou rozhodne pro jeden typ střechy. Třeba sedlovou. A toho se drží. Někdo má střechu pultovou, jiný plochou… A někdo, jako například majitel tohoto domu, jich má víc. A to proto, že se v domě spojují různé druhy staveb – od klasické po moderní.

ČTĚTE TAKÉ:

Folly Farm je stavba, kde základem jsou klasické stavby farmy se sedlovou střechou. Do nich však vnikají moderní krychle. Stejně tak se mění barva fasády – od tmavě hnědého dřevěného obložení pod šikmou střechou po bílý kámen kvadrátů.

architektura

Mnoho lidí by zvolilo staré známé úsloví o psech a vsích, ale tady vše překvapivě společně souzní. Surround Architecture, kteří za projektem stojí, velmi citlivě provedli prolínání a harmonizaci hmot, takže nikde není dům „těžší“, příliš moderní, nebo naopak příliš klasický. Navíc jsou zde velmi citlivě rytmizována velká okna. Ta odlehčují stavbu ještě víc a dávají možnost interiéru a exteriéru splynout. Vzdušnost místa se projevuje i v interiérech, kde by mnozí čekali několikapatrové obydlí. Ale není tomu tak. Vysoké stropy jen odhalují jejich konstrukci.

Foto: Emily Minton Redfield/ Surround Architecture