Rodinná rezidence nese název Boulder Cabin a svým majitelům nabízí přes 230 metrů čtverečních užitné plochy.

ČTĚTE TAKÉ:

Jelikož byl dům v roce 2010 postaven na rozlehlém pozemku na vrcholu kopce, může se pyšnit ukázkovým výhledem, a to hned dvakrát. Na východní straně nabízí pohled směrem k údolí, v němž se nachází město Denver. Směrem na západ se naskýtá zcela odlišný pohled přímo na pohoří Flatiron.

Prosklenější východní strana domu je ideální z hlediska přísunu denního světla. Architekti ze studia Stephen Dynia Architects kladli důraz na jednoduchost. Ta se odráží i ve výběru materiálů. Převažuje dřevo (to bylo využito při stavbě konstrukce domu a jako obložení stropů), beton (podlahy) a ocel (hlavně pro vnější obložení domu).

Dům je podlouhlý a jednotlivé místnosti v něm na sebe navazují. V severní části je umístěna privátní zóna, do níž se počítá několik ložnic a pracovna. Na ty posléze navazují společenské místnosti umístěné na jižním konci domu, který plynule přechází až v zahradu. V jednom velkém otevřeném prostoru se tak nachází obývací zóna s krbovými kamny, jídelna a kuchyně s prostorným ostrůvkem.

Foto: Stephen Dynia Architects