V tomto případě začala spolupráce architektů a investorů v úplném počátku plánování nového bydlení - tedy už při výběru pozemku. Společnými silami tak vybrali pozemek o rozloze 1 715 metrů čtverečních, který má ideální rozměry i rozmístění pro moderní rodinný dům, jenž se stal přáním a následně i realizovaným snem zadavatelského manželského páru.

Rodinný dům, jenž stojí ve městě Mosonmagyaróvár na severozápadě Maďarska, byl dokončen v roce 2012.

ČTĚTE TAKÉ:

Stavbu domu o velikosti obytné plochy 235 metrů čtverečních si vzalo na starost architektonické studio Toth Project Architect Office. Majitelé domu se však také podíleli na návrzích i na konečném vybavení interiérů.

Půdorys domu má tvar písmena T. Tím se architektům z jedné strany stavby podařilo vytvořit uzavřený prostor, kam umístili perfektně upravené jezírko, které majitelé mohou využít jako téměř přírodní venkovní bazén s dostatkem soukromí.

Jedno z křídel domu je uzpůsobeno jako společenský prostor, spojující obývací pokoj, jídelnu a kuchyň. Ve druhé, o poznání soukromější části domu, se pak nacházejí ložnice a studovna.

Při pohledu vně i dovnitř této stavby je patrné, že majitelům ve spolupráci s architekty a interiérovým designérem šlo o vytvoření příjemného prostoru.

Chtěli zkrátka, aby bylo jejich nové bydlení jednoduché a zároveň aby co nejlépe vystihovalo jejich individualitu. Interiéry jsou díky převažující bílé výmalbě a velkým oknům vzdušné. Využití tmavšího dřeva, které se opakuje nejen na podlahách, ale také v podobě nábytku a doplňků, celý prostor příjemně zatepluje. Dalším příjemným oživením interiéru jsou vzrostlé rostliny umístěné ve velkých květináčích, které prostoru vdechují život a slouží také jako perfektní dekorace.

Foto: Zsolt Batár