Tato neobvyklá rezidence byla pojmenována 4 in 1 House a je dílem architektonického studia Clavel Arquitectos. Dům byl v roce 2013 postaven v klidné vilové čtvrti na vrcholu zalesněného kopce, který se tyčí nad městem a nabízí krásný výhled do centra i do přírody.

ČTĚTE TAKÉ:

Jak už samotný název naznačuje, tento dům v sobě zahrnuje hned čtyři hlavní zaměření:

1. Odpočinková část

Centrem zábavy je v tomto domě poněkud překvapivě suterén. Jedná se o rozsáhlý prostor navazující na kryté parkoviště, který nabízí dostatek místa pro zábavu i odpočinek. S trochou nadsázky by se na tak rozsáhlém prostoru dalo bruslit nebo uspořádat taneční večírek. O patro výš, v přízemí domu, se pak nachází venkovní bazén.

2. Část určená pro bydlení

Přízemí domu má tvar písmene C. Díky tomu bylo možné vytvořit téměř úplně oddělenou terasu a zahradu, kam nedohlédnou žádné zvědavé pohledy sousedů.

3. Soukromí

Do domu je včleněna samostatně fungující jednotka, která je schovaná za tónovaným sklem a disponuje vlastním vchodem. Může tedy zastat funkci pracovny nebo trucovny.

4. Hosté

I hosté si v tomto domě přijdou na své. Je tu pro ně připraveno hned několik pokojů. Díky "céčkovému" tvaru mohou pokoje pro hosty poskytnout potřebné soukromí a oddělení od ložnic majitelů. Ti mají pokoje orientované směrem na západ, z hostinských pokojů je naopak vidět východ slunce.

Foto: David Frutos